Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 5 decembrie 2012

Sfântul Nicolae i-a adus victoria domnitorului Mihai Viteazul la Călugăreni: Şi astăzi face minuni uimitoare la Bucureşti



(Română) Sfîntul Nicolae s-a născut la Patara, în Lichia (regiune istorică din Asia Mică, astăzi în Turcia), în 270 şi a murit în 345, în Mira (astăzi Kocademre, Turcia). A trăit pe vremea împăraţilor romani Maximian (286-305) şi Diocleţian (286-305), care au împărţit puterea, doi tirani duşmani ai creştinilor. Primul miracol al sfântului a fost că a mers la scurt timp de la naştere în picioare. A ajuns la orfelinat în urma unei epidemii de ciumă şi, datorită inteligenţei şi educaţiei sale deosebite, unchiul lui, care era episcop, l-a călăuzit spre preoţie. Sfântul Nicolae a dus o viaţă exemplară în post şi rugăciune neîncetată, săvârşind nenumărate fapte bune şi minuni. 

A devenit episcop al oraşului Mira (Anatolia de sud-vest). A fost prezent la Conciliul I de la Niceea în 325.
A trecut la cele veşnice la 6 decembrie, când este serbat în întreaga lume creştină. Osemintele sale au fost păstrate în Mira până în secolul XI. Acestea secretă un ulei sfânt frumos morositor şi astăzi, care este vindecător şi miraculos pentru toate trebuinţele. Uleiul, numit mană, a devenit cunoscut în întreaga Europă în Evul Mediu. Celebritatea acestuia a atras 62 de marinari veniţi din Bari, Italia, care au furat relicvele la 9 mai 1087 şi le-au dus în oraşul lor. Pentru acestea a fost ridicată o bazilică între anii 1089 şi 1197. Câteva fragmente din relicve au fost cedate catedralei Sfântul Nicolae din Fribourg. Mâna Sfântului a ajuns la domnitorul Mihai Viteazul şi i-a adus victoria în Bătălia de la Călugăreni la 13 august 1595. Oştenii voievodului au înfrânt oastea invadatorului Sinan Paşa, deşi forţele otomane erau net superioare. Apoi a fost depusă la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde face minuni uimitoare, inclusiv vindecări de boli grave. O bucată din relicvele Sfântului Nicolae a ajuns şi la Moscova. Recent aceste moaşte din capitala rusă au fost duse în Thailanda. Sfântul Nicolae este patronul ortodocşilor thailandezi şi al primei biserici ortodoxe construite în această ţară. Moaştele vor rămâne timp de 3 zile în Biserica Tuturor Sfinţilor din Pattaya şi apoi va ajunge în toate bisericile ortodoxe din acest regat. Creştinismul are o lungă istorie în Thailanda. A fost introdus de misionarii europeni la începutul anilor 1550, Din punct de vedere istoric, a jucat un rol semnificativ în modernizarea acestei ţări, îndeosebi în privinţa instituţiilor sociale şi educaţionale. Creştinii reprezintă 0.7% din populaţia de 66.720.153. (circa 460. 000 thailandezi)
Bătălia de la Călugăreni
Mihai Viteazul

Mai multe amănunte despre minunile Sfântului Nicolae aici:

http://minunimisteresecreteleterrei.blogspot.ro/2011/12/mana-sfantului-nicolae-face-minuni.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...