Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 18 februarie 2013

Sfârşitul lumii : urmează ultimul Papă înaintea Apocalipsei?



Conform scrierilor episcopului Malachie, care a trăit în secolul XII, domnia celui de-al 112-lea suveran pontif ar coincide cu sfârşitul timpurilor, scrie celebra publicaţie ”Le Point”. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea… Sfântul Malachie este vestit pentru că a alcătuit lista papilor înainte de a fi desemnaţi, din 1143 până la sfârşitul papalităţii. Penultimul ar fi actualul Benedict al XVI-lea.
Pentru următorul, previziunea este înfricoşătoare:
”În timpul ultimei persecuţii a sfintei biserici romane va fi înscăunat Petre Romanul care îşi va paşte oile în mijlocul a numeroase suferinţe. După trecerea suferinţelor, oraşul de pe şapte coline (Roma) va fi distrus şi judecătorul de temut îşi va judeca poporul”. Apocalipsa ar putea să fie curând? Totul a început la Veneţia, în 1595. Călugărul Arnold de Wion a publicat Lignum Vitae (Arborele vieţii). Născut la Douai în1554, acest benedictin şi-a consacrat cartea vieţii şi operei personajelor ilustre care au aparţinut ordinului sfântului Benedict. Primul dintre aceştia este sfântul Malachie (1094-1148), primul sfânt irlandez canonizat de Clement al III-lea în 1190. Există o biografie a acestui personaj puţin cunoscut realizată de călugărul cistercian Bernard de Clairvaux (1090-1153), pe care Malachie l-a întâlnit în abaţia sa în timpul pelerinajului la Roma din 1138. Abatele de Clairvaux relatează că, după ce a descoperit meditaţia de la un eremit, Máedoc Úa Morgair, numit Malachie (de la numele profetului care încheie Vechiul Testament), a fost hirotonisit preot la vârsta de 25 de ani. În 1123, el devine abate al mânăstirii Bangor, unde îşi câştigă reputaţia de a restabili viaţa religioasă aici. Este consacrat episcop de Connor (în 1124), apoi arhiepiscop de Armagh (în 1132). Din umilinţă, în final se retrage într-o mică dioceză. În 1148, revine în Franţa pentru a-l saluta pe papa Eugen, constrâns de a se refugia la Clairvaux. A decedat în urma unei febre puternice în braţele sfântului Bernard. 
Sfântul Malachie avea darul profeţiei
Sfântul Bernard a povestit că prietenul său, sfântul Malachie, avea darul profeţiei. În Arborele vieţii, Wion întăreşte : ”Se spune că sfântul Malachie a lăsat posterităţii câteva opuscule dintre care nu am văzut decât o profeţie despre suveranii pontifi, pe care am pus-o în acest loc, pentru a satisface dorinţa mai multor persoane…” Aceasta constă într-o listă cu 111 papi, cărora le era atribuită o scurtă deviză latină în scopul caracterizării pontificatului lor. Primul este Celestin al II-lea (1143-1144), contemporan cu Malachie, ultimul, cel de-al 112-lea, Petru Romanul. De la început la sfârşit, devizele asociate papilor seamănă cu nişte rebusuri. Aceste descrieri lapidare sunt o aluzie familială sau heraldică. Este dificil de ştiut la care aspect al vieţii papei face referinţă. Până în 1590, lista a ”funcţionat” perfect : Lucius al II-lea (1144-1145) inimicius expulsus (duşmanul alungat), a fost alungat din Roma de Senat, Eugen al III-lea (1145-1153), ex magnitudine montis (originar din Montemagno), a fost născut într-adevăr în Montemagno, Anastasie al IV-lea (1153-1154), abbas suburranus (abate de Suburra), era născut în Roma, cartierul Suburra… 
După secolul XVI, mai greu de descifrat
În schimb, în cazul papilor născuţi după 1590, descrierea e mult mai hazardată : Leon al XI-lea (1605) este undosus vir (combatantul tulburărilor), pontificatul său durează doar 27 de zile. Exegetul Jean-Charles de Fontbrune (Profeţiile lui Malachie, editura  Rocher) recunoaşte că această deviză a pus mari probleme şi afirmă că a nu l-a desemnat numai pe papa Leon al XI-lea, ci două personaje istorice din epocă. Următorul este Paul al V-lea (1605-1621), gens pervesa (poporul duşman). De ce ? Pentru că este un Borghese, al căror blazon este un vultur şi un blazon. Fontbrune crede că de fapt deviza se referă la otomani, un popor duşman foarte periculos pentru creştini în perioada pontificatului lui Paul al V-lea. Asta înseamnă că este dificil să se decripteze devizele. Deviza pentru Papa Ioan Paul al II-lea (1978-2005) este de labore solis (munca soarelui), iar acest papă din Polonia a fost considerat precum un soare răsărind din est, fiind născut în ziua unei elipse de soare şi înmormântat tot în ziua unei eclipse de soare, la 8 aprilie 2005. Deviza pentru Benedict al XVI-lea este de gloria olivae (gloria măslinului), măslinul este simbolul păcii şi într-adevăr acutalul suveran a încercat să instaureze pacea şi dialogul cu alte religii, făcând şi o vizită în Turcia. De ce există diferenţe de calitate între devizele papilor de dinainte de 1590 şi ceilalţi ? Pentru că profeţia a fost scrisă în secolul XVI şi era normal ca suveranii dintre secolul XII şi XVI să fie perfect definiţi, fiindcă, între timp, pontificatele lor avuseseră loc. 
Folosite pentru influenţarea alegerii noilor papi?
Potrivit părintelui Ménestrier, devizele ar fi o manevră a conclavului, începând din jurul anului 1590. În timpul alegerii noului papă, se punea problema promovării cardinalului Simoncelli. Acesta era episcop de Orvieto Urbs Vetus (oraşul vechi). Deviza lui Malachie, antiquitate urbis (din oraşul vechi), s-ar fi folosit pentru a forţa votul în favoarea lui Simoncelli. Alţii sceptici susţin că s-ar fi folosit bogata istorie a papilor pentru a confirma profeţia atribuită lui Malachie. S-ar mai fi folosit profeţii ale abatelui Joachim de Flore şi episcopului Anselme pentru alegerea succesorului lui Martin al V-lea. Alegerile papale ar fi fost marcate de diverse influenţe. Un conciliu de la Lateran, din 1516, a interzis chiar determinarea vremii sosirii Anticristului. Nu putem spune, într-adevăr, că alegerea papei cu numărul 112 înseamnă intrarea în Apocalipsă, chiar dacă semnele din Sfintele Scripturi se întrevăd, fiindcă Sfârşitul lumii nu este cunoscut decât de Dumnezeu. Întregul articol despre ”Sfârşitul lumii : urmează ultimul Papă înaintea Apocalipsei? ” îl puteţi citi în revista franceză ”Historia”, numărul 792. 

Dumneavoastră ce credeţi despre profeţia lui Malachie ? Scrieţi-ne ! Vă mulţumim pentru concursul dat în încercarea de a dezlega acest mister.

2 comentarii:

  1. Va veni sfarsitul odata cu ultimil razboi mondial care va incepe in 5-7 ani, iar dupa aceea planeta Hercolubus sau Nibiru cum mai este denumita va matura ceea ce a mai ramas din umanitate.


    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfarsitul va veni odata,dar va fi mai dezastruos decat credem,va fi chiar si Ultima lupta care nu este al treilea razboi mondial,ci Lupta Armaghedonului,Nibiru se va ciocni cu noi, boli vor fi in lume ,multa ura ,fiintele superioare ne vor anihila(extraterestri),iar Lupta Armaghedonului va incepe din cauza demonilor care ne vor ataca,vulcanii vor erupe....universul se va destrama si multe altele,poate nu va fi doar sfarsitul nostru,poate al Intregului.....dar dupa batalie,cei care sunt sfinti vor sfinti,cei care sunt pacatosi vor pacatui ,asta va fi la judecata de apoi,iar Iisus va fi pe nori tot timpul ...putin complicat dupa parerea mea...poate nu va fi asa,dar asa cred ca va fi...sa imi spuneti ce credeti de mesajul acesta.....

      Ștergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...