Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 16 aprilie 2013

Loch Ness - 80 de ani de mister

Duminica trecută s-a sărbătorit împlinirea a 80 de ani de când a avut loc prima apariţie a monstrului din Loch Ness (Lacul Ness), Scoţia, în timpurile moderne. Aldie Mackay, o femeie manager de hotel, a mărturisit pentru prima oară că a văzut o creatură – “o balenă ca un peşte” – la 14 aprilie 1933.
 De atunci lacul scoţian a devenit sursa unuia din cele mai cunoscute mistere criptozoologice din lume, aducând pe malurile sale mii de turişti în fiecare an.
Pentru sărbătorirea evenimentului, un grup de admiratori ai monstrului au străbătut lacul într-o barcă pentru a închina un pahar de whisky în cinstea primei sale apariţii. Printre aceştia s-au numărat Adrian Shine, lider al Proiectului de Cercetare Loch Ness. “Chiar şi fără Nessie, Loch Ness este un loc de mare frumuseţe, dar prima apariţie modernă relalată de doamna Mackay este o dată cheie în istorie, nu numai pentru Loch Ness, ci şi pentru întreaga Scoţie”, a spus el. Loch Ness este un lac de apă dulce situat în Highlands, Scoţia (la sud-vest de oraşul Inverness). Lacul are o formă alungită, adâncimea maximă de 258 de metri şi se întinde pe circa 39 de kilometri, lăţimea sa variind între 1,2 şi 2 kilometri. Monstrul, supranumit Nessie, a fost numit Nessiteras rhombopteryx de cercetătorii Sir Peter Scott şi Robert Rines. El este descris adesea ca un şarpe de mare sau pleziozaur (gen de reptile marine carnivore, fosile din era mezozoică, cu trunchiul gros, gât lung, numeroase vertebre cervicale şi membre în formă de vâsle, puternic dezvoltate). Legendele monstrului din Loch Ness datează oficial din anul 565, când Sfântul Columba, un călugăr irlandez, a salvat pe unul dintre discipolii săi de la moarte în timp ce traversa lacul înot ca să scoată o barcă eşuată. Un monstru înspăimântător a ieşit brusc la suprafaţă şi s-a îndreptat spre el „cu răgete puternice şi gura deschisă”. Sfântul Colomban a făcut semnul crucii şi a invocat puterea lui Dumnezeu, ţipând la monstru să nu-l atingă pe nefericit, ceea ce Niseag (numele celt al lui Nessie) a făcut.
loch Ness (Lacul Ness)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...