Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Misterul din Marea Galileii- dovadă a existenţei Atlantidei ?



Cercetătorii au descoperit în Israel o piramidă antică uriaşă pe fundul Lacului Tiberiada (cunoscut şi sub numele Marea Galileii). Vârsta sa e evaluată la circa 4.000 de ani!
Căderea Atlantidei de Monsu Desiderio
Potrivit Evangheliilor, apostolii Andrei şi Petru pescuiau pe acest lac. Acum cercetătorii vor să stabilească destinaţia piramidei. Piramida uriaşă compusă din pietre şi blocuri de bazalt are o formă conică, înălţimea de 10 metri şi diametrul de circa 70 de metri. Cercetătorii cred că ar fi fost construită de oameni. Potrivit acestora, probabilitatea de ridicare a terenului sub efectul proceselor naturale este infimă. "Marea nu creează astfel de forme.
foto YouTube
Spunem că datează din epoca fierului, dar ar putea fi mult mai veche. Mari blocuri de bazalt erau puse în anumite scopuri, mai ales pentru diferite culturi. Astfel de lucruri sunt multe în Galileea. Nu am găsit ceramică, aceasta ne-ar fi permis o datare exactă. Dacă pietrele au o formă geometrică, vom putea să fim mai precişi. Faptul că piramida este scufundată, nu pune probleme. Nu e prea departe de celebra Colină, una din marile necrople ale Israelului situată la Tel Ber Yerah. Odinioară era un oraş important", explică Michael Eisenberg, de la institutul de arheologie din Haifa. În mileniul III î.Hr. acest oraş era unul din cele mai mari din regiune. Potrivit cercetătorilor, pietrele folosite pentru construcţia piramidei provin din aceeaşi regiune. În privinţa rolului piramidei, cercetătorii preferă să nu anticipeze. Potrivit lui Michal Eisenberg, nu este un monument analog piramidelor din Egipt sau ziguratelor mesopotamiene : "Dar poate să fie un edificiu de cult. În epocă, necropolele imense şi locurile de cult erau similare. Este posibil să fie un loc de cult precum Stonehenge. Recent, o construcţie similară a fost descoperită în Turcia". 

Marel potop, incontestabil

Astfel de situri scufundate suscită un viu interes specialiştilor care sunt în căutarea Atlantidei. Singurele informaţii ce ne-au parvenit de la faimosul continent dispărut provin de la filosoful grec Platon (428 î.Hr.-348 î.Hr.). Cercetătorii fac tot felul de speculaţii privitoare la vârsta şi poziţia Atlantidei. S-a emis şi ideea că Platon ar fi inventat poporul atlant ca pe o alegorie care să sugereze soarta unei civilizaţii ahtiată după autodepăşire. Interesul pentru Atlantida a reapărut în epoca modernă datorită cărţii "Atlantida- lumea de dinaintea Marelui Potop", scrisă de congresmanul Ignatius Donnelly. Cartea cuprinde fapte istorice şi interpretări greşite, însă are şi idei geniale. Donnelly a observat asemănări între culturile unor popoare care nu s-au întâlnit niciodată. De exemplu, scrierile antice şi legendele tuturor popoarelor pomenesc de marele potop biblic, despre care se spune că a înecat Atlantida. Unii cred că atlanţii au fost triburi străvechi care au călătorit spre vest. Cei mai mulţi cercetători plasează continentul Atlantida în Mediterana. Unii experţi o localizează în Oceanul Atlantic şi spun că au mai rămas din aceasta doar munţii ale căror vârfuri se văd încă printre valuri, dintre care unele ar putea fi Insulele Azore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...