Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 28 februarie 2013

Misterul retragerii Papei Benedict al XVI-lea



Vale Benedictus Sextus Decimus ! La revedere Benedict al XV-lea. Astăzi, la ora 20.00, pontificatul Suveranului Pontif german a încetat, iar ultimele ore au fost încărcate de simboluri.
 
 După ce a dejunat ca de obicei cu secretarii şi colaboratorii, papa a salutat pentru ultima oară cardinalii, personalul de la Vatican şi gărzile elveţiene.

Cum puteţi să obţineţi 100.000 $? Dezlegaţi misterul OZN-urilor



Realizatorul de film James Fox va premia pe oricine poate dovedi că unele OZN-uri sunt de origine extraterestră. 
 Fox, care a regizat "Out of the Blue" şi "I Know What I Saw", va anunţa această provocare la cea de-a 22 ediţie a Congresului OZN care a început ieri.

marți, 26 februarie 2013

Rămăşiţe de la un supercontinent, descoperite în ocean


Cercetătorii au descoperit locaţia unde a fost cândva uscat ce aparţinea unui mare supercontinent istoric. În ciuda distanţei care există astăzi între ele astăzi, India ar fi fost localizată cândva chiar lângă Madagascar. Ceea ce cercetătorii au descoperit acum sub apă ar fi fâşia de pământ care le separa odinioară.
 „În acest moment, Seychelles este o bucată de granit, sau o crustă continentală situată practic în mijlocul Oceanului Indian", a spus profesorul Trond Torsvik.

luni, 25 februarie 2013

Misterul universului, la doi kilometri sub pământ


O echipă de fizicieni americani crede că este pe punctul de a detecta materia neagră. Din 1930, cercetătorii din lumea întreagă încearcă să pună mâna pe materia neagră.
Repartiţia materiei negre în Univers
 Majoritatea fizicienilor estimează că aceasta există şi este consituită din wimps, particule masive care interacţionează cu materia obişnuită.

Misterul Triunghiului Bermudelor loveşte din nou



Un avion care îl purta pe creatorul de modă italian Vittorio Missoni şi soţia sa, Maurizia, au dispărut fără urmă luna trecută. Aparatul de zbor BN-2 Islander a decolat la 4 ianuarie de pe insulele Los Roques  îndreptându-se spre Caracas.
Creatorul de modă şi soţia
Avionul a dispărut după ce a zburat numai 18 kilometri.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Misterele carnavalului veneţian din Annecy



Supranumit „Veneţia Alpilor”, Annecy este un frumos oraş francez situat în prefectura Haute-Savoie, regiunea Ron-Alpi. „Mica Veneţie a Alpilor” a fost invadată în acest weekend de sute de măşti, care au atras mii de curioşi veniţi să participe la spectacolul enigmatic.
Carnavalul veneţian din Annecy are reguli precise. Este vorba de prezentarea unui costum din Veneţia secolului XVIII sau epoca barocă, sau un ansamblu alegoric.

vineri, 22 februarie 2013

Turişti pe acoperişurile din Stockholm


A apărut o nouă modă de vizitare a capitalei Suediei, Stockholm. Este o modă cu totul neobişnuită care permite admirarea metropolei cu totul altfel şi bucuria de a privi peisaje care îţi taie răsuflarea. Este vorba de o excursie cu ghid numită Rooftop Tour, care îi conduce pe vizitatori direct pe acoperişurile oraşului pentru a le dărui panorame unice dintr-o perspectivă cu totul neobişnuită.
foto: Mircea Avram

 Plimbarea pe acoperişuri descoperă detalii care care nu se pot vedea de jos şi oferă ocazia de admira

joi, 21 februarie 2013

Din minunile naturii: Singurul animal nemuritor de pe planetă


O meduză care se extinde pe toate oceanele Terrei este singura fiinţă vie care poate fi catalogată nemuritoare. Reîntinereşte şi repetă ciclul său vital la infinit. 
 Se constată o invazie cu aceste animale pe toate oceanele planetei.

miercuri, 20 februarie 2013

Şoc! Titanicul pleacă din nou la drum! Care sunt misterele noii curse? Va avea, Doamne fereşte, aceeaşi soartă?



Îndrăgostiţi de filmul „Titanic”, chinezii vor plăti până la 1 milion de dolari ca să se îmbarce pe vasul Titanic.

 
 În aprilie 2012, multimilionarul australian Clive Palmer a hotărât să construiască Titanic II, un vas identic cu cel naufragiat în 1912.

marți, 19 februarie 2013

Misterele filmului „Titanic”


Filmul „Titanic”, realizat în 1997 de regizorul american James Cameron, a fost cel mai scump din istorie. A costat 200 de milioane de dolari, dar a adus încasări de 2.000 de milioane de dolari şi a câştigat 11 premii Oscar. Filmul a fost scris, produs şi regizat de Cameron, care a dat dovadă de o imaginaţie şi un geniu cruciale după cum rezultă din pozele date publicităţii de Contexto.ar, prezentate mai jos.
iată cum s-a filmat
 Regizorul a clarificat misterul privitor la motivul pentru care personajul interpretat de Leonardo Dicaprio nu s-a salvat o dată cu cel de jucat de Kate Winslet.

luni, 18 februarie 2013

Sfârşitul lumii : urmează ultimul Papă înaintea Apocalipsei?



Conform scrierilor episcopului Malachie, care a trăit în secolul XII, domnia celui de-al 112-lea suveran pontif ar coincide cu sfârşitul timpurilor, scrie celebra publicaţie ”Le Point”. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea… Sfântul Malachie este vestit pentru că a alcătuit lista papilor înainte de a fi desemnaţi, din 1143 până la sfârşitul papalităţii. Penultimul ar fi actualul Benedict al XVI-lea.
Pentru următorul, previziunea este înfricoşătoare:

luni, 11 februarie 2013

Misterele samurailor



Samuraii, care au dominat Japonia între secolele XVII-XVIII, erau mai puternici decât împăratul şi decât conducătorii (shogunii). Ei erau bogaţi proprietari de pământuri şi posedau armate proprii. Cei mai importanţi samurai trăiau în castele elegante.
 Menţionat pentru prima oară într-un text din secolul X, termenul samurai provine de la verbul "saburau", care înseamnă a servi.

sâmbătă, 9 februarie 2013

David a fost clonat în Japonia



Locuitorii unui orăşel japonez vor să pună un slip unei replici a celebrei sculpturi David a lui Michelangelo. Statuia de 5 metri de înălţime a fost instalată vara trecută în Okuizumo din prefectura Shimane, fiind oferită de un om de afaceri din regiune.  

 
David nipon se află într-un parc public, alături de diverse echipamente sportive şi o zonă de joacă pentru copii.

vineri, 8 februarie 2013

Începe Anul Şarpelui veninos, al războaielor şi destrămarea zonei euro?



Cel puţin aşa susţin astrologii chinezi, citaţi de Yahoo.fr. Dar cântăreţul Psy va continua succesul din 2012. Anul Şarpelui de Apă începe la 10 februarie, potrivit calendarului chinezesc, şi ar putea aduce catastrofe, susţin astrologii.

 
 Precedenţii ani ai Şarpelui au fost marcaţi de atacurile de la 11 septembrie 2001, mişcarea democratică din piaţa Tiananmen înăbuşită în sânge din 1989, atacul japonez de la Pearl Harbour din 1941, adaugă ei.

joi, 7 februarie 2013

Halucinanţii munţi multicolori


Frumuseţea pe care ne-o dăruieşte acest peisaj natural este absolut uimitoare. Suntem în faţa unui peisaj care nu încetează să fascineze pe cei care îl contemplă: halucinanţii munţi multicolori din Zhangye, nordul Chinei, unde ai impresia că pământul este în sărbătoare. 

Eroziunea vântului şi activitatea telurică au dat naştere unei

miercuri, 6 februarie 2013

Misterul „OZN”-urilor de pe site-ul NASA, elucidat



Ufologii din lumea întreagă credeau că au găsit în fine proba că extratereştrii ne fac vizită şi că guvernele din lumea întreagă ne ascund adevărul.
 Mai multe poze cu obiecte zburătoare neidentificate au fost scoase de pe site-ul de arhivă al agenţiei spaţiale americane NASA, unde figurau din mai 2011, scria site-ul „The Examiner” la 18 ianuarie. Site-urile dedicate OZN-urilor au „explodat”: „Cum vă spuneam deja, NASA ne ascunde ceva. Vă vom dezvălui impostura şi minciunile pe care le apără”. Dar, după ce „The Examiner” sau „io9” au semnalat dispariţia pozelor, cititorii curioşi le-au descoperit tot pe site-ul NASA, dar schimbate ca amplasament. Potrivit „io9”, NASA identifică aceste obiecte ciudate drept „deşeuri spaţiale”.Agenţia spaţială a repertoriat 19.000 de astfel de obiecte cu dimensiuni de peste 10 cm, 500.000 de deşeuri între 1 şi 10 cm şi zeci de milioane de deşeuri spaţiale de mai puţin de 1 cm. Curăţarea spaţiului este o sarcină foarte dificilă.

marți, 5 februarie 2013

Misterele regelui Richard al III-a, care dădea « un regat pentru un cal » şi a ajuns să zacă sub o parcare


„Regatul meu pentru un cal”, ar fi strigat regele Richard al III-lea în timpul bătăliei de la Bosworth din 1485, înainte de a muri. În cele din urmă, faimosul erou imortalizat de Shakespeare a zăcut ani de zile sub o parcare. Ieri, dimineaţă, cercetătorii de la Universitatea Leicester au afirmat că un craniu descoperit sub bitumul parcării din Leicester este chiar al nefericitului rege.
Richard al III-lea
Pe acel loc s-a aflat o veche biserică din Greyfriars, unde Richard al III-lea ar fi fost înmormântat de călugării franciscani.

luni, 4 februarie 2013

Un mister care nu va fi dezlegat niciodată



Unde se află capul lui Oliver Cromwell. ? Om politic şi militar englez, Oliver Cromwell a trăit între anii 1599-1658. 
Învingător al regaliştilor în prima revoluţie engleză, comandant al New Model Army, acesta a fost un lider important în istorie.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Mister : De ce mafia a încercat să-l ucidă pe Alain Delon



Alain Delon a fost la un pas de a fi ucis de mafia corsicană, scăpând ca prin miracol dintr-un atentat, după cum scrie revista "Ici Paris".

 "Pentru că i-a frecventat prea mult pe naşii din insulă, actorul a fost cât pe ce să-şi piardă viaţa", adaugă publicaţia mai sus amintită.

vineri, 1 februarie 2013

De ce au părăsit vikingii Groenlanda?



Aşezările vikingilor în Groenlanda au durat peste 500 de ani. Dar de ce au decis ei să plece din această insulă din Oceanul Atlantic ? Este o întrebare care i-a frământat pe cercetători ani de zile. 

 
Scandinavii au trăit nişte secole în Groenlanda şi i-au dat numele Grœnland, Insula Verde.
 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne