Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Războiul SI ajunge în Germania ?

Protestele împotriva acţiunilor SI (statul islamic) iau din ce în ce mai multă amploare în Germania.
 În jur de 20 de tineri kurzi, dar şi germani au pătruns în sediul CSU din München. Aceştia au cerut luarea unor măsuri mai drastice împotriva Statului Islamic.
 Imigranţii kurzi au început deja să protesteze în mai multe oraşe germane împotriva
cruzimilor teroriştilor din oraşul Kobane din nordul Syriei. Joia aceasta, 20 de tineri kurzi, dar şi germani au pătruns în sediul partidului SI din München ca să protesteze. Aceştia au cerut luarea unor măsuri mai drastice din partea comunităţii internaţionale a statelor împotriva SI. Kurzii au declarat că gestul lor este de natură simbolică şi fără niciun fel de tentă violentă. Protestatarii au cerut de asemenea scoaterea interdicţiei partidului muncitoresc kurd din Germania (PKK) şi un dialog cu un politician CSU care să aibă o funcţie importantă în cadrul partidului.
Manifestaţiile, însă, nu s-au derulat fără viloenţe. În urma demonstraţiilor din Hamburg, s-au înregistrat chiar şi 14 răniţi în urma conflictelor care s-au iscat între protestatari şi musulmani radicalişti. Poliţia a reţinut deja mai mulţi protestatari după ce s-au găsit unele arme periculoase precum arme de foc, cuţite, macete sau coifuri de asalt.
Thomas Strobl, de la partidul CDU a declarat că dreptul de a protesta este cât se poate de legitim şi nu trebuie îngrădit, însă actele de violenţă pe străzile din Germania nu sunt deloc tolerate.
Autorităţile germane sunt şi ele în alertă. Dacă statul syrian Kobane va cădea, atunci Germania se va aşetpta la conflicte violente între kurzi şi islamşti. Actele extremiste de cruzime pot declanşa nişte reacţii puternice în rândul populaţiei kurde din Germania. Imigranţii kurzi se pot răzbuna pe turci din cauza lipsei unei reacţii vehemente din partea guvernului din Ankara, dar şi pe celelalte state care nu au luat încă nişte măsuri drastice împotriva SI. Astfel, casele turceşti, dar şi băncile şi magazinile din Germania pot cădea pradă acţiunilor militanţilor kurzi.
Chiar şi cancelarul german Angela Merkel îşi face griji cu privire la o posibilă reacţie violentă a imigranţilor kurzi. Aceasta declarat miercurea aceasta că speră ca războiul împotriva statului islamic să fie o prioritate pentru guvernul din Ankara.
Noul secretar general NATO, Jens Stoltenberg a fost joia aceasta în Turcia pentru a discuta despre războiul împotriva SI. Dacă oraşul Kobane va cădea, SI poate avansa înspre Turcia. Astfel, Turcia va solicita întăriri din partea NATO. Stoltenberg a declarat deja că dacă Turcia va fi ameninţată, atunci vor fi trimise trupe NATO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...