Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 20 februarie 2016

Death Valley trăiește din nou

Așa cum reiese și din numele său, "Valea morții" din California este considerată un loc lipsit de viață.

Regiunea situată în centrul Californiei este cea mai fierbinte, secetoasă și joasă din SUA. Aici s-a
înregistrat cea mai înaltă temperatură care a fost vreodată măsurată pe întreg continentul american, 57 de grade celsius (în iulie 1913).
Valea este formată predominant din stânci și bazine cu apă sărată, însă în cea mai secetoasă regiune există o mulțime de plante care de abia așteaptă să aibă șansa la o dezvoltare din belșug. Pentru prima dată din 2005 niște condiții neobișnuite au dus la ceea ce americani numesc o "înflorire".
Fenomenul El Niño este responsabil de acest lucru. Acesta a cauzat o mulțime de pagube în foarte multe locuri de pe glob în ultima vreme, însă în acest caz a fost binevenit în "Death Valley. Ploaia deasă din timpul iernii a ajutat plantele să germineze și să înflorească în așa un mediu care de regulă oferă condiții vitrege pentru dezvoltarea plantelor.
Cei care administrează parcul național din regiune au pus un videoclip de Youtube în care povestesc despre înflorirea plantelor care încă nu a ajuns în punctul culminant.
Fenomenul acesta are loc o dată la zece ani, Atunci când condițiile sunt favorabile toate plantele se dezvoltă simultan. De regulă, aici poți găsi doar stânci și teren uscat, însă acum regiunea este plină de viață. Astfel, "Death Valley" s-a transformat din valea morții într-una plină plină de viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...