Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 27 februarie 2016

Misterul hotelului din Coreea de Nord părăsit de 25 de ani

Trebuia odată să devină mândria regimului comunist din Coreea de Nord, însă din anul 1992 hotelul Ryugyong din Phenian este părăsit. Este pus semnul întrebării dacă va fi vreodată terminat, prețul
pentru finalizarea construcției fiind desigur astronomic.
În capitala Phenian din Coreea de Nord se află o clădire care domină imaginea lăsată de celelalte clădiri semănând cu un avion de război care este pe punctul de a decola. Totuși, ceea ce ar fi trebui să fie o mostră evidentă a superiorității comunismului, este în prezent exact opusul. Este considerat "hotelul blestemat". Asta deoarece clădirea cu o înălțime de peste 330 de metri care are 3000 de camere dispuse pe 105 de etaje geme de singurătate, până și constructorii părăsind-o. Nimeni nu se mai ocupă de ceea ce era odată cel mai promițător proiect al regimului din nord-coreean.
În anul 1987, construcția a fost pornită cu scopul de a deveni cel mai înalt hotel din lume, o dovadă a măreției dictatorului de atunci Kim Jong-il. Atunci ca și acum poporul este înfometat și trăiește într-o izolare completă. Construcția trebuia să redea imaginea unei națiuni puternice și potente economic. După prăbușirea Uniunii Sovietice, Coreea de Nord și-a pierdut unul dintre puținii ei susținători și investitori. Asta ar fi dus la sistarea lucrărilor de construcție a hotelului.
În ciuda abandonării proiectului, la cea vreme erau deja băgate mai multe milioane de dolari în construcții. Șocant este și faptul că o eventuală finalizare a construcțiilor ar costa în jur de 1,8 miliarde de euro, potrivit mass-mediei sud-coreene.
Până acum nu s-a băgat nici electricitate și nici alimentare cu apă în "hotelul blestemat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...