Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 26 februarie 2016

Misterul muzicii de pe Lună

Autoritatea spațială americană NASA a dezvăluit că foștii astronauți din programul Apollo au auzit o muzică misterioasă atunci când au zburat deasupra părții inferioare a Lunii.

 Acestea păreau niște tonuri muzicale care nu semănau cu nimic pe lume potrivit declarațiilor foștilor
astronauți.
Astronauții au pornit la două luni înainte de prima aselenizare din anul 1969 în misiunea de test „Apollo 10“.
Capsula a dat ocolul lunii în cadrul ultimelor teste dinainte de aselenizarea istorică. Atunci când astronauții au pătruns în partea Lunii care este opusă planetei noastre se așteptau să fie o pauză în activitatea de telecomunicații care să ducă la o tăcere în eter. Această pauză se estimase că va fi de o oră. Totuși, la patru decenii de la acest zbor aflăm că s-a întâmplat ceva complet inexplicabil în cadrul misiunii, cu toate că la vremea aceea s-a spus că misiunea a avut succes și nu au fost incidente.
Analiza casetei audio care a înregistrat  tot ce se petrecea la bord a clarificat totul. În căștile celor trei astronauți Thomas P. Stafford, John W. Young și Eugene A. Carman suna un fel de muzică pe care ei nu au putut să o explice.
Fenomenul a fost descris recent de postul american „Science Channel“ în cadrul serialului „NASAs Unexplained Files“ (Documentele neelucidate NASA).

Din discuțiile astronauților reiese clar că au auzit ceva ce nu au mai auzit vreodată:
„Zici că e o muzică dintr-o lume îndepărtată.“, spune un astronaut.
„Auzi asta? Acest sunet care seamănă cu un fluierat.
„Deci este clar că este o muzică unică“
Muzica inexplicabilă a durat aproape o oră, chiar în timpul pauzei de la activitățile de telecomunicații când trebuia să fie o liniște profundă.
Astronauții NASA au fost atât de uimiți de această muzică „extraterestră“, încât discutau între ei dacă ar trebui să-i comunice despre aceasta comandantului misiunii.
Extras din dialogul lor:
„ Este absolut incredibil. Ești de acrod?“
„ Să comunicăm celorlalți despre asta?“
„Habar nu am. Trebuie să ne gândim bine.“
Astronauții care au pornit mai târziu în misiunea Apollo 15 nu cred că colegii lor și-au închipuit această muzică:„Echipa era bine antrenată și știa bine la ce sunete să se aștepte în timul unei astfel de misiuni„Dacă au auzit ceva neobișnuit atunci așa a fost.“
Au fost și niște teorii de conspirație potrivit cărora NASA ar fi ținut strict secrete casetele astronauților până în anul 2008.
Complet inexplicabil este și un incident care a avut loc în cadrul misiunii Apollo 11 de două luni mai târziu în care Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună. Astronautul Buzz Aldrin ar fi văzut un OZN. Aceasta i-ar fi urmărit pe parcursul misiunii. Și acest caz nu a putut fi explicat până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...