Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 2 martie 2016

Asteroidul TX68 se apropie de Terra

Are un diametru de doar 30 de metri. Cu toate acestea, TX68 poate provoca niște pagube însemnate pe Pământ în funcție de locul impactului.
Pe data de 8 martie asteroidul va trece pe lângă planeta noastră la o distanță relativ fără probleme. Totuși, din
punct de vedere teoretic ar putea să aibă loc o coliziune cu Terra peste un an, chiar dacă riscul este destul de mic.
Schimbarea climatică, războaiele nucleare, suprapopularea, inteligența artificială (atunci când computerele vor deveni mai inteligente decât noi și ne vor considera inutili) și asteroizii sunt doar câteva elemente de pe lista catastrofelor care ne pot pune în pericol pe viitor.
Câteva din aceste amenințări putem să le evităm noi înșine, dacă suntem suficient de inteligenți și precauți. Totuși, cu tehnologia din prezent este dificil să putem face ceva atunci când sunt asteroizi și comete care să poată să intre în coliziune cu Terra.
TX68 a fost descoperit doar acum 2 ani. Asteroidul care este aproximativ la fel de mare ca o balenă albastră nu poate fi observat atât de ușor. De aceea a fost dificil să se facă precise calcule pe termen lung cu privire la traiectoria sa și eventualul risc de a intra în coliziune cu Planeta noastră.
Potrivit primelor estimări ale NASA, asteroidul trece pe lângă Terra la o distanță de 17 000 de kilometri fiind de 21 de ori mai aproape de Pământ decât Luna. Totuși, NASA a recunoscut că calculele pot fi greșite. Distanța dintre Pământ și asteroid (atunci când se va apropia cel mai mult) poate de asemenea să fie și de 14 milioane.
NASA a dezvăluit recent o nouă estimare. Potrivit acesteia, TX68 va trece pe lângă Planeta noastră la o distanță de aproximativ 5 milioane de kilometri.
Calculele nu sunt deloc exacte. TX68 poate la fel de bine să treacă pe lângă noi și la o distanță de doar 24 000 de kilometri de Pământ, însă și în cazul acesta nu trebuie să ne facem griji.
Să sperăm că totul va fi bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...