Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 14 martie 2016

Care este secretul extraordinar al templierilor, ce ne poate ajuta pe fiecare dintre noi?


Cavalerii templieri trăiau de două ori mai mult decât contemporanii lor.
Până acum nimeni nu a știut secretul lor.
Ordinul Templului era un ordin religios provenit din cavaleria creștină a Evului Mediu, ai cărui membri se numeau templieri. Ordinul a fost creat cu ocazia conciliului de la Troyes, inițiat la 13 ianuarie 1129 pornind de la o miliție numită Cavalerii săraci ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon. Aveau ca sarcină, în secolele XII și XIII, a însoți și proteja pelerinii care mergeau la Ierusalim în contextul războiului sfânt și al Cruciadelor. Au participat activ la bătăliile ce au avut loc în timpul Cruciadelor și al Reconquistei iberice. Pentru a duce la îndeplinire misiunile și mai ales pentru a-și asigura finanțarea, Ordinul a creat în toată Europa Occidentală o rețea de mânăstiri. Activitatea susținută a făcut să fie interlocutorul financiar privilegiat al puterilor epocii, ajungând chiar să efectueze tranzacții în scop lucrativ cu unii regi sau să păstreze comorile regale. După pierderea definitivă a Țării Sfinte, după 1291, Ordinul a fost victima luptei dintre papalitate și regele Franței, Filip cel Frumos. A fost dizolvat de papa Clement al V-lea la 13 martie 1312 în urma unui proces de erezie. Sfârșitul tragic al Ordinului a dus la numeroase speculații și legende puse pe seama acestuia. Dar să vedem care era secretul pentru care membrii săi trăiau așa de mult. Este vorba de alimentație. Potrivit unui studiu realizat de 4 medici de renume pe baza unor documente vechi, extraordinara longevitate a soldaților călugări se datora regulilor lor igienice și alimentare codificate de Bernardo di Chiaravalle: puțină carne și multe legume, pește, brânză, ulei de măsline și fructe proaspete. Datorită acestui regim alimentar, trăiau cu 40 de ani mai mult decât contemporanii lor. Cei din clasa bogaților aveau o mică speranță de viață. Consumau din beșug carne și sufereau de obezitate și diabet tip 2. Templierii mâncau carne puțină, decât de două ori pe săptămână, și multe legume. Consumau foarte des pește și în apa pe care o beau puneau suc de portocale în scop antibacterian. În vin, care era mult raționalizat, adăugau pulpă de aloe, plantă cu acțiune antiseptică și fungicidă foarte utilă în țările cu climă caldă deșertică. Templirii consumau și fructe de mare în loc de carne, beneficiind de efectele pozitive ale acizilor grași omega-3 și de efectul antioxidant și antidepresiv al moluștelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...