Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 23 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă: 10. Grota lui Fingal

Forme geometrice riguroase și lumini sugestive creează o atmosferă particulară și puțin îngrijorătoare în grota marină a lui Fingal de pe Insula Staffa, Scoția.
Peștera lui Fingal este de fapt o cavernă bazaltică. Aceasta formează o navă (ca de catedrală) susținută de pereți de bazalt colonari în care marea dă buzna până la 69 de metri scoțând sunete unice, de aceea mai este numită ”clavernă muzicală”. I-a inspirat pe compozitorul Felix Mendelssohn și pe scriitorul Jules Verne.

luni, 22 august 2016

Există Illuminati? Cine face parte din misterioasa societate secretă?

”Olimpiada de la Rio 2016 a fost un eveniment satanist care a susținut naziștii și a adăugat dovezi că Illuminati există?”
Așa susține un blogger popular, numit Illuminati Watcher, care zice că

sâmbătă, 20 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă -9 ”Valul”

”Valul” (The Wave) este o formațiune stâncoasă de gresie situată la frontiera dintre statele Arizona și Utah din SUA. Face parte din Paria Canyon-Vermillon Cliffs Wilderness. Este celebră pentru formele sale ondulate și căutată de fotografi din întreaga lume. Vânturile și ploile au creat aici un peisaj unic. 

vineri, 19 august 2016

Misterul sicriului de aur

Sicriul de aur al celui mai mare sultan otoman a fost descoperit la 450 de ani de la moartea sa. Cercetătorii cred că au descoperit locul de veci al lui Suleyman Magnificul într-un oraș maghiar.  Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii, a realizat expansiunea otomanilor pe parcursul celor 46 de ani de domnie până la moartea sa în 1566.
În prezent, sicriul de aur

joi, 18 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă -8

Încă din antichitate, piscinele naturale de travertin (tuf calcaros folosit drept material de construcție sau pentru ornamente) din Pamukkale Turcia au fost și sunt considerate un loc special și sacru. Într-adevăr, enormele terase albe par ireale acumulări de zăpadă în mijlocul câmpiei aride din Turcia, vizibile de la kilometri distanță. 

miercuri, 17 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă -7

Pare un peisaj extraterestru, însă este vorba de parcul Hitachi din prefectura Ibaraki, Japonia. Planta kocha roșie dă un aspect fantastic colinei pe care se întinde.
În parc sunt plantate patru milioane și jumătate de flori, narcise, lalele, clopoței, care formează un covor ce pare ireal. Parcul se întinde pe 200 de hectare. Cea mai faimoasă e prezența plantei Nemophila albastră, care conferă un aspect de poveste colinei Miharashi No Oka, de unde se vede Oceanul Pacific

marți, 16 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă -6 Ochiul Saharei

Structura Richat, numită și Ochiul Saharei, este o misterioasă formațiune stâncoasă din Sahara, situată în apropiere de Ouadane, din Mauritania.
Este un

luni, 8 august 2016

Acceleratorul de particule de la Geneva poate distruge Pământul? Ce recunosc cercetătorii?

Într-un fel sau altul uriașul accelerator de particule (LHC) care se află între Munții Alpi și Munții Jura, în apropiere de Geneva, va distruge planeta, potrivit teoriilor ale conspirației.
Cercetătorii

CERN au recunoscut că

vineri, 5 august 2016

Cele mai misterioase locuri de pe planetă 1. ”Capela de marmură” din Patagonia, Chile.

Pare ireală, dar există cu adevărat! Este de fapt o grotă unde de milenii apa subterană a săpat și a erodat stânca. Datorită reflexiilor din lac, capătă aspect de basm.
 Se găsește

joi, 4 august 2016

miercuri, 3 august 2016

Cât de mare este ameninţarea ISIS?

Se întinde rapid, ca o molimă, scrie “Daily Mail”! Nu mai este doar o problemă în Orientul Mijlociu. O nouă hartă arată că organizaţia ISIS (Stat Islamic) a devenit un grup terrorist global cu avanposturi în Mali şi Filipine. NBC news a obţinut o hartă, care face parte dintr-un document clasificat de la Casa Albă, în care se arată locurile în care ISIS operează şi şi-a instalat celule.
Când s-a înfiinţat,

marți, 2 august 2016

Mânăstire unică în inima Bucureștilor

Pentru cei care vor să viziteze Bucureștiul în această vacanță le recomandăm Mânăstirea Stavropoleos, cu hramul Sfinților Mihail și Gavril.
Foto: Mircea Avram
Biserica a fost construită în anul 1724 la insistența călugărului grec
Ioanikie Stratonikeas. Se remarcă îndeosebi piatra frumoasă din care a fost construită și sculpturile în lemn, îndeosebi cele de la ușile de la intrare. Curtea de afară este superbă în după-amiezile însorite, împodobită de un arbore de mătase de poveste, care a înflorit. Aici se află o curioasă colecție de pietre tombale ce datează din secolul XVIII, încă în curs de restaurare. 

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne