Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 12 mai 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți

.* Celebrul scriitor rus Lev Tolstoi a petrecut săptămâni de desfrâu total în România. Tolstoi este unul dintre cei mai mari scriirori din lume. A scris capodoperele: ”Război și pace”, ”Anna Karenina”,Sonata Kreutzer, ”Puterea întunericului, ”Cadavrul viu, ”Roadele instrucțiunii, ”Strider. În vara anului 1854, mai exact pe 31 iulie, a sosit la Focşani, unde s-a distrat 17 zile. Avea 26 de ani. Agăța femeile și a făcut pasiune pentru o femeie numită Zamfira.


* Cea mai importantă realizare militară a lui Iancu de Hunedoara a fost bătălia de la Belgrad, din 1456, când, în mod aproape miraculos, a reușit să respingă asediul uria
șei mașini de război a cuceritorului Constantinopolelui, sultanul Mahomed al II-lea Fatih. A fost a fost ban al Severinului între 1438-1441voievod al Transilvaniei între 1441-1446guvernator și regent al Ungariei între 1446-1453 și căpitan general al regatului între 1453-1456, mare comandant militar, tatăl regelui Matia Corvin.

**Orient Express este cel mai cunoscut tren. La bordul acestuia au urcat capete încoronate și actori celebri. Primul tren Orient Express a fost pus în circulație la 5 iunie 1883 și a unit Parisul de Constantinopole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...