Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 15 mai 2019

Misterul unei căsătorii de poveste: Un descendent al lui Napoleon Bonaparte se căsătorește cu o descendentă a Mariei-Luiza de Austria


Prezentul face cu ochiul istoriei! Jean-Christophe Napoleon Bonaparte s-a logodit cu Olympia von Arco-Zinneberg, descendentă a Mariei-Louise d'Autriche, a doua soție a ilustrului său strămoș, scrie ziarul ”The Times ”.
Nunta va avea loc în octombrie. Mirii spun că este o căsătorie din dragoste. Asta în timp ce cea a a strămoșilor lor, Napoleon Bonaparte, din 1810, a avut ca scop pecetluirea unei alianțe. Între Nunta va avea loc în octombrie. Mirii spun că este o căsătorie din dragoste. Asta în timp ce cea a a strămoșilor lor, Napoleon Bonaparte, din 1810, a avut ca scop pecetluirea unei alianțe. Între Napoleon Bonaparte și împăratul Austriei împotriva Angliei și a Rusiei. Lăsând la o parte istoria, arborele genealogic al mirilor arată că nu există niciun grad de înrudire între cei doi viitori soți. Jean-Christophe Napoléon Bonaparte este stră-stră-strănepot al lui Jérôme Bonaparte, cel mai tânăr frate al lui Napoleon Bonaparte. Aleasa lui, Olympia von Arco-Zinneberg, este strănepoata ultimului împărat al Austriei, Carol I, care el însuși era strănepotul Mariei-Luiza a Austriei.

Nunta va avea loc în Franța

”Când am întânit-o pe Olimpia, m-am cufundat mai întâi în privirea ei și nu în arborele său genealogic”, a mărturisit viitorul mire pentru ”Le Figaro”. El a adăugat că, totuși, s-a amuzat de această coincidență istorică. ”Căsătoria noastră este imaginea altor cupluri de astăzi de diferite naționalități europene. Este fructul reconcilierii și al construcției europene la care țin enorm”, a spus Bonaparte. Citând ”Courrier international”, cotidianul britanic afirmă că bonapartiștii fantazează privitor la întoarcerea unui conducător de tip imperial și că logodna celor doi descendenți ”trezește în anturajul lor visuri de glorie trecută și fericire viitoare. Himerele pot prinde viață în octombrie, fiindcă festivitățile vor avea loc la Domul Invalizilor, unde se află mormântul lui Napoleon Bonaparte. Domul Invalizilor este un complex de clădiri în arondismentul 7 din Paris, care cuprinde muzee și monumente legate de istoria militară a Franței, precum și un spital și un azil pentru veteranii de război. Cenușa celui mai mare geniu military francez din toate timpurile., cunoscut mai târziu ca Napoleon I și inițial ca Napoleone di Buonaparte, a fost un lider politic ale cărui acțiuni au influențat puternic politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea. S-a născut la 15 august 1769 și a decedat la 5 mai 1821. A fost căsătorit cu Maria Luiza, ducesă de Parma (între. 1810–1821) și Joséphine de Beauharnais (între 1796–1809).

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...