Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 17 mai 2019

Tot ce nu ați știut despre tocurile înalte. Mistere absolut uluitoare


Relația dintre tocuri și puterea depinde de timpul istoric și de loc. De fapt, acestea au fost inițial purtate pentru a exprima masculinitatea. Tocurile au fost introduse în Europa din
Asia la sfârșitul secolului XVI și au fost initial purtate de bărbați pentru călărie, deoarece tocurile puneau în siguranță piciorul în scară în timpul călăritului. Asociate în mintea europeană cu puterea militară a Persiei, tocurile au fost adoptate cu entuziasm cu bărbați și numai mai târziu au fost purtate de femei și de copii. Ludovic al XIV-lea, care a condus Franța între 1643 to 1715, a fost unul dintre promotorii tocurilor. Pantofii lui ornați nu erau potriviți pentru orice fel de efort fizic, în consecință acccentuau statutul său puternic. În timpul său, domnii purtau tocuri înalte ca simbol de status și călărie.

Astăzi au cu totul alt simbol

După Revoluția franceză, purtatul de tocuri a intrat în declin, din cauza comparației cu bogăția și aristocrația. În secolul XIX, sandalele și pantofii obișnuiți erau purtați și de bărbați, și de femei. Tocurile înalte au reapărut mai târziu în secolul XIX, de astă dată rezervate doar femeilor. În secolul XX, pantofii cu toc au fost popularizați la femei. Pantofii cu toc pentru femei și-au făcut pentru prima oară apariția într-o defilare de modă a lui Christian Dior. La începutul anilor 1950, tocurile au cunoscut succesul în Italia. În anii 1960, pantofii cu toc au fost acuzați de toate relele de către medici din cauza efectelor nefaste pe care le au asupra spatelui. În anii 1970-80, tocurile joase au dominat moda, dar tocurile înalte au revenit în anii 1980-1990, în special cei cu tocul cui. Astăzi există încă unele locuri de muncă în care tocurile rămân parte ale codului de vestimentație pentru femei. În 2016, Nicola Thorp, recepționeră din Marea Britanie, a fost trimisă acasă fiindcă a refuzat să poarte tocuri. Tocurile au rămas un standard al codului vestimentar al femeilor și pe covorul roșu la evenimente importante. În 2018, Kristen Stewart a ridiculizat aceste reguli pășind pe covorul roșu cu pantofi fără tocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...