Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 27 iunie 2019

Supercuriozități


*Pălăria Panama nu e originară din Panama, cum s-ar credea. Este originară din Ecuadaor, dar a devenit cunoscută în timpul construirii canalului Panama, între anii 1904 și 1914.
Canalul care leafă Oceanul Atlantic de Oceanul Pacific are lungimea de 50 de kilometri și poate să fie traversat în 8-10 ore. Pălăria Panama este
o pălărie de paie toquilla confecționată din paie cu boruri largi. Tradițional, era împletită din frunze de palmier toquillasau.

*Vara, dincolo de cercul polar de nord soarele ajunge să stea pe cer timp de peste două luni în mod continuu. Soarele pare o minge de foc, care zboară pe cer, urcand mereu, până într-un punct culminant. Animalele pasc continuu în această perioadă. Cercul polar arctic (de nord) este unul dintre cele cinci principale paralele terestre. Este vorba de paralela aflată la o latitudine de 66º33'43'' Nord (în anul 2010). Spațiul situat la nord de acesta și până la pol se numește Arctica.

*Restaurantul Hospitalis din Riga, capitala Letoniei, a fost un local de senzație cu tematica spital. Mobilierul acestuia seamăna cu un cel de centru medical și angajații aveau uniforme medicale. Ospătărițele păreau doctorițe și asistente medicale! Mai mult decât atât, tacâmurile, lingurile și furculițele,  imitau instrumentele medicale, seringi și bisturie. La meniu, se serveau alimente ce semănau cu părți din organismul uman.  Din păcate, a fost închis pe motiv că nu îndeplinea standardele de igienă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...