Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 19 decembrie 2019

Latura ascunsă a Hollywoodului- actori păcăliți de secte


Există actori de la Hollywood care au suferit pentru că au fost păcăliți să aibă de a face cu secte, grupuri religioase sau ideologii extreme. Din această cauză, au ajuns să trăiască un adevărat calvar.


Cu mulți ani înainte ca actorul Joaquin Phoenix (45 de ani) să sufere împreună cu toată familia din cauza sectei La Familia Internacional –Los Hijos de Dios–, Glenn Close (72 de ani), Glenn Close a făcut parte, între șapte și 20 de ani, din grupul ultraconservator Rearme Moral –MRA–,care mai era numit Grupul Oxford, grupare religioasă fondată în 1938 de pastoral protestant Frank Buchman, din care a făcut parte și legendara actriță Mae West. decedată în 1980, la 87 de ani. Buchman susținea că aude vocea lui Dumnezeu în interiorul său și a creat o dogmă ca mișcare împotriva războiului bazată pe patru principii absolute: onestitate, puritate, generozitate și dragoste. Însă, în ciuda ”bunelor intenții” ale programului său, Buchman avea un control sever asupra vieții enoriașilor. Close a intrat în sectă în 1968, moment în care a fost îndepărtată de orice contact cu lumea și obligată să se mute la sediul cultului din Caux (Elveția), de unde provenea Buchman. Potrivit actriței, ”secta dicta cum să trăiești, ce trebuie să spui și să simți. Toate motivațiile tale erau rele”.

Nu toți au trecut prin chinuri

Altă actriță care a cochetat cu sectele a fost Winona Ryder (48 de ani), revenită în actualitate datorită serialului ”Stranger Things”. Fosta muză a lui Tim Burton și-a petrecut copilăria într-o comună a sectei Familia Arcoiris –The Rainbow Family–, un grup fondat în 1972, care promova non-violența și egalitarismul. Winona avea șapte ani când s-a mutat cu ai săi în comuna din California, pe un teren pe care îl împărțeau cu șapte familii. Dar spre deosebire de grupurile autodestructive care își transformă membrii în sclavi, viitoarea actriță și-a petrecut majoritatea timpului citind și vizionând filme. Însă în cea mai mare parte a cazurilor, cei care se vor guru în secte prvoacă drame. De pericolul sectelor au avut parte și frații Arquette, David Arquette (48 de ani), Patricia (51 de ani) și Rosanna Arquette (60 de ani), și toți care s-au născut în Subud, acrostih din sanscrită, Susila Budhi Dharma (în traducere, Viața umană conform legii Iluminării), care continua practica spirituală Latihan Kejiwaan, sabilită de Muhammad Subuh Sumohadiwidjojo, în 1933. Din cauza aceasta frații Arquette nu s-au bucurat de electricitate, baie și apă caldă în copilărie. De asemenea, au suferit din cauza abuzurilor din partea tatălui, care era dependent de marijuana și era alcoolic. Există actori de la Hollywood care au suferit pentru că au fost păcăliți să aibă de a face cu secte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...