Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 28 septembrie 2020

Anul viitor vom reveni la normalitate? Cum se poate ieși din pandemie?

 Anul viitor vom putea reveni la normalitate, datorită vaccinării împotriva coronavirusului. Acesta este mesajul medicului britanic Jeremy Farrar.


La 31 decembrie 2019, în timp ce omenirea se pregătea să sărbătorească schimbarea anului, Farrar a publicat un mesaj complet altfel pe contul său de Twitter. ”Îngrijorător”, a scris. A fost unul dintre primii care au alertat privitor la pneumoniile fără explicație din orașul chinez Wuhan. ”Fiecare cumul de infecții respiratoria grave este într-adevăr îngrijorător”, a avertizat el. Farrar știa că putea să se întâmple ceea ce efectiv s-a întâmplat. De ani de zile încerca să pregătească omenirea privitor la o pandemie letală. Medicul, născut în Singapore, în 1961, cconduce Wellcome Trust, o organizație cu sediul la Londra, care alocă 30 de milioane de euro în investiții și dedică toate câștigurile pentru finanțarea cerectării științifice de vârf. Farrar a ajutat la lansarea, în 2017, a Coaliției pentru Inovațiile în Pregătirea pentru epidemii.

Cum se poate ieși din criză

În 23 ianuarie, finanța deja trei vaccinuri experimentale împotriva la COVID-19. Include deja pe cel de la Universitatea Oxford, unul don cele mai avansate. Farrar spune că putem ieși din această criză numai prin vaccinarea unui număr de persoane din fiecare țară, nu a multor persoane din puține țări. Este o infecție umană endemică ce va rămâne în populație în anii viitori și poate pentru totdeauna. Trebuie să învățăm prin tratamente și vaccinuri s-o cntrolăm, să-i reducem impactul, să trăim cu ea, cum facem cu gripa, spune Farrar. El crede că vom ajunge la normalitate. Însă normalitatea ar putea să fie diferită față de cee ace știm noi. Farrar crede că vom ajunge la normalitate în 2021. Crede că se vor obține rezultate în noiembrie-decembrie, din acest an. Și vom avea vaccinuri bune. El zice că în toate țările există persoane cu risc mai ridicat să sufere de COVID -19, dar pentru majoritatea riscurule ar fi scăzute. Cele mai mari riscuri sunt pentru lucrătorii în sănătate și cei cu alte boli. Dacă sunt vaccinate aceste persoane, s-ar reduce transmiterea și s-ar salva vieți. ”Probabil între 20-30% din populația fiecărei țări trebuie să fie vaccinate în primele șase luni. Și atunci lumea va reveni la normalitate. Este cel mai rapid drum de a ieși din pandemie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...