Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

På SvenskaPisa, det lutande tornets stad, mer fantastisk i verkliga närvaro 
än på bilder


Besöker du staden, kommer du förmodligen framför allt lockas av det berömda lutande tornet "Torre Pendente di Pisa" , men det också finns många andra sevärdheter. Ursprunget till denna toskanska stad som ligger vid floden Arno är okänt. Men denna hamnstad, som ligger mellan Genua och Ostia var mycket viktigt under romartiden. Staden Pisa nådde sin blomningstid under  1000-Talet då den ännu var bara en fiskeby. Pisanerna gav en del av deras byten från korståg åt normanderna, så att de kan bygga den vackraste monumentet i Italien. Detta monument är ett komplex av medeltida byggnader, som kallas för "Campo dei Miracles" (Mirakelplats) och är omgiven av murar på den norra sidan av den gamla stan.
Lutande tornet är bara en del av "miraklerna" i denna imponerande anläggning. Det finns också katedralen, baptisteriumet och den medeltida kyrkogården Camposanto.
Etablerat i 1173, katedralens klocktornet började att luta kort därefter på grund av den dåliga kvaliteten på marken. Just därför började det berömda lutande tornet att luta. Förtvivlade, pisanerna  försökte med all deras styrka att konsolidera byggnaden så att den inte skulle kollapsa. Då skulle ingen ha trott att just denna skevhet skulle locka turister från hela världen. Pisa erövrades vid en tidpunkt i sin historia av Neapel  då staden upplevde en period av nedgång. Befolkningen i dag är ungefär samma som på medeltiden, av 90.000 invånare, och därför bidrar till en romantisk stämning i staden. Det gamla universitetet, som grundades 1343, blev en av halvöns  viktigaste universitet. Turismen bidrar till stadens välstånd.  Efter att ha besökt Mirakelplatsen skulle du ta en promenad genom de lugna gatorna i gamla stan och njuta av det medeltida palatset. Du kan beundra de eleganta broar och kyrkor, såsom gotiska mästerverk Santa Maria della Spina, nere vid floden, eller pentagonal kyrkan Sant'Agata. Du kan också shoppa i Borgo Stretto, där det finns massor av frestande butiker. Det vore klokt att besöka Pisa i juni eller september, så att man ska undvika drängseln i mitten av sommaren. Missa inte Piazza dei Cavalieri (Riddarplatsen). En av de viktigaste symbolerna för staden är museet „Museo dell'Opera del Duomo” som ligger på gamla forumet, där det finns skatter och skulpturer  från det trettonde århundradet, som tillhörde Nicola och Giovanni Pisano. Palazzo Reale (kungliga palatset), där Galileo Galilei påpekade för hertigen av Toscana de himlakroppar, som han hade upptäckt med sitt teleskop, måste du absolut inte missa, liksom de andra två lutande tornen. Den första tornet befinner sig i slutet av gatan Santa Maria och den andra ligger på Piagge, nere vid floden. I många kyrkor finns vackra verk av italienska mästare. Det är bra att veta att om du vill klättra de 294 stegen i lutande tornet måste du vänta i många timmar i kö för att köpa en biljett. Om du vill köpa souvenirer, se till att få ett lutande torn i miniatyr. Det finns ett rikligt utbud av små torn som kostar 1 € eller mer. Men mest av allt gillade jag de torn-formade kopparna och jag är ledsen därför att jag inte fick köpa en. Men jag är väldigt stolt över tornet, som jag tog med mig och som alltid får mig komma ihåg att det ser mer fantastiskt ut i verkliga närvaro än på bilder.

Milano, modets huvudstad


Kan man beskriva Milano, modets och stilens huvudstad, med några få ord? Staden är ett viktigt industriellt, finansiellt och kommersiellt centrum och en av de rikaste städerna i Europa, och det är även utan att nämna kulturarvet. Svaret är visserligen nej. Det är bäst att resa dit och se själva staden. Men ändå, efter att vi hade besökt staden för andra gången, skulle vi vilja dela några intryck med er, som kommer att glädja era själar. I motsats till den avslappnade södra Italien, Milans invånare är stolta över att de arbetar hårt.
 Staden växer ständigt och i centrum finns det många kontor, butiker och lyxiga restauranger. Milan är en stor järnvägsknut och har fem stationer. Det är ganska lätt att åka genom staden med spårvagn eller tunnelbana trots att ett stort jäkt dominerar staden. Det finns några ställen där man kan koppla av och många sevärdheter. Parken Sempione är en av de få grönområden i staden. Den berömda katedralen som liknar en bröllopstårta befinner sig i en vacker plats och är den näst största efter Peterskyrkan i Rom (Vatikanen). Byggandet av katedralen började i slutet av det fjortonde århundradet, övertog en central del av Forum Romanum och avslutade i det nittonde århundradet. Katedralen har 1.000 statyer av marmor. Den imponerande operahuset La Scala, som är från sjuttonhundratalet är den viktigaste italienska lyriska scenen och en av de viktigaste i världen. Sforza slott från XV-talet är nu ett konstmuseum där Michelangelos sista skulptur kan ses. Basilikan Sant'Ambrogio är en av de äldsta italienska kyrkan (byggd under åren 379-386, klocktornet byggdes senare).
 Milano är en stad där du kan känna livsglädjen. Staden har en befolkning på 1.304.000 enligt folkräkningen från 2006 . Det vore bättre att besöka denna stad under våren eller hösten (vintern är det regnig och sommaren är det varmt och fuktigt). Missa inte det berömda mästerverket av Leonardo da Vinci, "stadens störste son". "Nattvarden" kan ses i kyrkan Santa Maria delle Grazie. Men därför skulle man boka en plats  4 veckor tidigare. Glöm inte att besöka konstmuseerna såsom Pinacoteca di Brera i slottet Brera eller Bagatti Valsecchi Museum för att du ska njuta av en mängd konstverk, Galleria Vittorio Emanuele II, ett valv med två våningar på glastak och en mittkupolen som slutfördes 1877, San Siro, där Inter och AC Milan spelar sina hemmamatcher.
Scala, som i början hette Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala,  invigdes den andra augusti 1778 genom Antonio Salieris verk "L'Europe Ricinosciuta". Stadens symbol är en orm som äter en baby eftersom det är emblemet för en av de viktigaste familjerna i Milanos historia, Visconti och har oklara ursprung. En version säger att ormen var en drake som terroriserade staden Milano. Draken hade dödats av Umberto Visconti, som var på väg att äta ett barn. En annan teori säger att vapenmärket härstammar från det andra korståget då Ottone Visconti, hövdingen av 7000 korstågare från Milano, stal vapenmärket av en saracensk jätte vid namn Voluce som han besegrade.
Milano har enligt historikern Tacitus uråldriga rötter. Kelterna, som invaderade från norra Europa till Podalen grundade staden 603 f.Kr. Stadens strategiska läge har bidragit till att Milano blev den viktigaste centrum i norra halvön. Av denna anledning betraktade romerna staden som en bra garnison mot gallerna. År 222 e.Kr. erövrades staden av romerna och latiniserades. Romerna gav staden namnet Mediolanum, därav det nuvarande namnet kommer.
Katedralen i Milano

Korfu, staden som räddades mirakulöst

Korfu är den nordligaste av de joniska öarna, som ligger nära den albanska kusten och omges av det Joniska havet. Korfu Stad , öns huvudstad, är en elegant hamnstad belägen på östra kusten som försvaras av två magnifika venetianska fästningar. Under hela sin historia, som går tillbaka till det tionde århundradet, har Korfu alltid ansetts vara ett kulturellt och raffinerat centrum som dess kulturella, litterära och musikaliska arv lever fortfarande. I århundraden var staden ett viktigt venetianskt handelscentrum som präglades under en kort period av franska inflytandet. Det var en brittisk territorium under under 1800-talet och i 1864 var återigen en del av Grekland.
Korfu stad är känd för sina vackra venetianska byggnader och den brittiska neo-klassiska arkitekturen. Esplanaden är den stora centrala marknaden. I norr är den vackra brittiska Residency, som senare användes som bostad för den grekiska kungliga familjen. På ena sidan av marknaden är Liston, som kännetecknas av ett stort antal kaféer. Kaféerna byggdes av en fransman 1807 på uppdrag av Napoleon Bonaparte.
 Men den bästa känslan i denna historiska stad upplevs när man går vilse i Kantouni. Kantouni är en labyrint av smala gator belagda med runda stenar, där man kan se den allra bästa arkitekturen i staden och där i nästan varje hörn av gatan finns det något att överraska.
Missa inte resterna av det gamla judiska kvarteret, de gamla kvarteren och Campiello Konfineta (Området bakom Esplanaden).
Korfu verkar mer italienska än grekiska, och här finns en unik stämning. Det är en av de vackraste städerna i öarna vid Medelhavet som beundras genom sin historia och karaktär.
 Korfu stad har cirka 37.000 invånare enligt den senaste folkräkningen 2003. Det är bättre att besöka staden under påskhelgen, så att man kan delta i Ta Karnavalia då invånarna slår sönder tallrikar, eller i september då man har möjlighet att delta i festivalen för konst och musik.
Missa inte de nya och de gamla fästningarna, Det Arkeologiska Museet, Museet för Modern Konst,  Museet för Asiatisk Konst,  och Pengarmuseet. Det är bra att veta att det finns en cricket idrottsplats. Detta är ett bevis på att ön tillhörde britterna. Öns viktigaste sevärdhet är kyrkan St Spridon och invånare får inte bygga  högre byggnader än denna byggnad. Kyrkan byggdes 1590 på en plats där en äldre kyrka låg i staden som kallas Sarokko (Sanrocco). Här finns kvarlevorna av helgonet Spiridon. Den helige Spiridon är mycket omtyckt för sina böner som räddade staden mirakulöst för turkarna. Han var ärkebiskop av Cypern och deltog i den första ekumeniska rådet i Nicea år 325. Kvarlevorna hölls i Konstantinopel och fördes tillsammans med de av St Teodora på den Joniska ön. St Spiridons dag, beskyddare av ön, firas den 12 December då hans reliker förs under en procession genom staden. Den helige Spiridon anses vara den heliga vandraren, eftersom skorna blir utslitna på ett mirakulöst sätt och bytas varje år. De utslitna skorna delas ut till de troende som souvenirer.
St. Spiridon Kyrka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne