Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 27 ianuarie 2021

Muzicienii care încep să cânte la instrumente de timpuriu devin genii. Muzica are influență benefică asupra sănătății

 

Muzicienii care încep să cânte la instrumente de timpuriu devin genii, spre deosebire de cei care învață mai târziu sau nu învață să cânte la instrumente.


Cercetătorii au examinat creierele a 153 de muzicieni și nemuzicieni. Ei au descoperit o puternică deosebire a structurii creierului la cei care învață de timpuriu să cânte la instrumente muzicale, potrivit unui nou studiu. Experți de la Stanford University School of Medicine au comparat creierele a 153 de voluntari – inclusiv muzicieni profesioniști, nemuzicieni și cei cu abilitatea de a recunoaște un ton fără o referință. Astfel, ei au descoperit că cei care învață să cânte la instrumente de la o vârstă fragedă- precum Mozart- au conexiuni mai puternice în creier decât cei care învață să cânte la instrumente mai târziu în viață.

Nu contează instrumentul

Descoperirea a fost publicată în ziarul ”JNeurosc” și arată modul în care experiențele oamenilor pot modela creierul, a explicat echipa de cercetători. Fie că e vorba de chitară, pian, clarinet sau trompetă, cercetătorii au descopeit că muzicienii au mai puternice conexiuni structural și funcționale în creier comparativ cu nemuzicienii. Nu contează dacă aceștia recunosc sau nu un ton fără referință. Autorul studiului spune că anii de antrenament musical modifică în mod esential creierul- cu cât oamenii exersează mai mult la instrumente, cu atât există un mai mare impact asupra minții lor. Muziicienii care încep de timpuriu să cânte de timpuriu la instrumente au conexiuni structurale mai puternice decât muzicienii care încep să cânte mai târziu, a explicat Leopold. La cei care recunosc tonurile se observă o modelare a creierului în mod și mai subtil. De asemenea cei care ascultă melodii romantice melancolice își îmbunătățesc starea de bunădispoziție emoțională în singurătate și în caz de depresie. Cântecele triste au efect pozitiv asupra emoțiilor, inclusiv nostalgie. Muzica are efecte benefice asupra organismului, îmbunătățește sănătatea și starea de satisfacție într-o relație, au mai descoperit experții. Muzicienii care încep să cânte la instrumente de timpuriu devin genii.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...