Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 17 februarie 2021

Misterele oamenilor de zăpadă

 

Misterele oamenilor de zăpadă sunt cu adevărat fascinante. Omul de zăpadă este o sculptură de zăpadă compactă de diferite dimensiuni făcută de oameni.


Ca și castelul de nisip, omul de zăpadă aparține categoriei de artă efemeră. Este confecționat din doi sau trei bulgări mari de zăpadă de mărimi variabile. Primele scrieri care atestă existența oamenilor de zăpadă datează din secolul XVI, de exemplu la Shakespeare. Popularul personaj aproape nelipsit iarna apare și într-un volum de povestiri din 1770, la Leipzig.

Din secolul XX devine un simbol al Crăciunului

Începând din secolul XX, omul de zăpadă este asociat cu sărbătorile sfârșitului de an și devine o figurină în bradul de Crăciun. Construirea de oameni de zăpadă este o distracție pentru copii și adulți, în general practicată în perioadele din an când există zăpadă din abundență. În cultura occidentală, în emisfera nordică, omul de zăpadă este un simbol al Crăciunului și al iernii. În Lituania, omul de zăpadă este numit ”omul fără creier”. În iarna anului 2005, pentru a protesta împotriva guvernului, lituanienii au construit 141 de oameni de zăpadă în fața Parlamentului, câte unul pentru fiecare deputat. În Japonia există tendința de a pune o găleată în capul oamenilor de zăpadă în loc de pălărie. Omul de zăpadă se numește în japoneză Yuki Daruma, adică Daruma de zăpadă, O păpușă Daruma este o păpușă tradițională japoneză goală, rotundă, modelată după Bodhidharma, fondatorul tradiției zen a budismului. Misterele oamenilor de zăpadă sunt cu adevărat fascinante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...