Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

Utile Dacă aveţi nevoie de un fond frumos pe ecranul calculatorului (wallpaper) găsiţi aici superbe: http://www.goodfon.com/wallpaper/295476.html


Editura All si Librarie.net te premiaza

Toate comenzile de minim 50 lei la titluri ALL sosite pe LIBRARIE.net in perioada 1 octombrie - 31 octombrie 2012 vor participa la o tragere la sorti avand ca premii:

Premiul I: Televizor LED Akai, 66 cm, HD, LT-2660
Premiul II: Tableta Allview Alldro Speed S, GPS, Full Europa cu procesor Cortex A8 1.20GHz, 7", 512MB DDR3, 4GB, Wi-Fi, Android 4.0, Black
Premiul III: Aparat foto digital Sony Cyber-shot DSC-S5000, 14.1MP, Negru + Husa, Incarcator, Card 2GB
Premiul IV: Carti Editura All, in valoare de 100 lei
Premiul V: Carti Editura All, in valoare de 50 lei

Click linkul de mai jos pentru a vedea OFERTA EDITURII ALL:


http://www.librarie.net/cautare-carti-rezultate.php?pg=&t=&au=&e=all

De ce e importantă apa sfinţită?

S-a dovedit experimental că apa sfinţită (agheasma) păstrează în memorie (în structura moleculară) rugăciunea de la slujba de sfinţire. Chimiştii nu pot explica acest fenomen. Vlail Kaznacheev, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din Novosibirsk, a dovedit că stropirea cu apă sfinţită a plantelor muribunde sau a animalelor bolnave le readuce la viaţă. La rândul său, japonezul Emoto Masaru  a dovedit că apa reacţionează la rugăciuni, formând cristale frumoase, luminoase, în timp ce la înjurături formează cristale întunecate. S-a dovedit de asemenea că semnul crucii şi rugăciunea au o putere miraculoasă asupra oricăror ape, purificându-le, fiind mai eficiente chiar decât aparatele moderne de dezinfecţie.


Slujbe pentru români în Rusia şi Norvegia
Atenţie români! Rusii vor specialişti pentru construirea unor magistrale de gaz. Norvegienii angajează 250 de români ca ghizi pentru fiorduri. A anunţat Doru Drăghici, director AOFM Bihor. Salariile încep de la 2500 de euro pe lună. În Rusia, orele suplimentare sunt plătite separate ca şi transportul şi cazarea, dar se preferă cunoaşterea limbii ruse. Contractele de muncă pot dura cel mult 10 ani. Candidaţii încep lucrul luna viitoare. Dosarele pentru Norvegia pot fi depuse pâna la 16 ianuarie. Trebuie cunoscute limbile engleză şi alte două de circulaţie internaţională.
Detalii importante:
http://jdd.ro/2012/01/10/norvegia-cauta-ghizi-turistici-in-romania/
http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=ro

Liber pentru români în Islanda

Cetăţenii români pot trăi şi munci în Islanda, de la 1 ianuarie 2012, beneficiind de aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii celorlalte state ale Uniunii Europene, conform www.icenews.is.
După 5 ani de la aderarea României la blocul comunitar, cetăţenii lor nu mai au nevoie să obţină permise speciale de şedere şi de muncă în această ţară. Românii care deţin deja permise de şedere şi de muncă nu vor mai trebui să le reînnoiască la expirare.

De ce sunt atât de importante aurul, tămâia și mirul
Cei trei magi i-au dăruit pruncului Iisus aur (simbolul regalității), tămâie (simbol divinității) și mir (simbol al sacrificiului prin moarte). Acestea sunt încă importante remedii împotriva bolilor.
Aurul a avut un rol important în istoria medicinei în terapia artritei reumatoide. Un medicament folosit împotriva artritei reumatoide este Auranofin, administrat ca tablet sau ca injecţie În China orezul se gătește cu o monedă de aur pusă în oală pentru refacerea mineralelor din corp. Cercetătorii de la Universitatea Rice, SUA, au demonstrat că nanoparticulele cu un diametru
de 120nm, acoperite cu un strat subţire de aur, atacă tumorile canceroase.
Tămâia este o rășină extrasă din arborele de tămâie (Boswellia, specie provenită din Somalia). Cercetătorii au confirmat că în această rășină există numeroase substanțe chimice cu proprietăți antinflamatorii. Boswelia este folosită cu rezultate excepționale în cazul pacienților cu colite ulceroase, boala Crohn, boli ale articulațiilor.
Mirul este o substanță mai misterioasă, o rășină dintr-o plantă din peninsula arabică, Mesopotamia sau India. Un studiu științific realizat de Piero Dolora și colaboratorii săi de la Universitatea din Florența au descoperit că are importante proprietăți analgezice, antiinflamatorii și antiseptice.  
.

Cum să-l oprești să nu aibă amante
Autoarea unei noi cărți oferă femeilor sfaturi pentru a-și menține căsnicia
Emiliana Silvestri a scris o carte cu reguli pe care femeile trebui să le respecte pentru a nu fi înșelate. Ea susține că bărbații nu calcă strâmb pentru că așa le e firea, ci pentru că nu sunt împliniți acasă.
În vârstă de 32 de ani, Emiliana Silvestri a produs o furtună în Marea Britanie după ce a publicat cartea ”101 căi de a păstra un bărbat”. ”Bărbatul are trei instincte de bază, hrana, un acoperiș și sexul. Dacă femeia i le satisface, nu mai caută în altă parte”, spune autoarea. Emiliana a lucrat ca ”momeală”, în postura unei femei atrăgătoare angajată de neveste care voiau să vadă dacă soții lor sunt tentați să le înșele. Acum ea este consultant pentru cuplurile care vor să-și mențină relațiile bune. Iată ce sfaturi oferă femeilor pentru a-și păstra bărbații.
Nu-l critica și nu fi rea cu el
Bărbaților nu le plac femeile răutăcioase, care să-i critice tot timpul. Când femeia este tot timpul rea, bărbatul ei poate întâlni o altă femeie blândă și o părăsește.
Nu-l cicăli
Nu-l cicăli toată ziua cu lucruri pe care i le-ai mai spus de mii de ori. Nu-l teroriza cu gelozia față de colegele sale. Faptul că nu ai încredere în el este o insultă.
Învață să gătești și fii un bucătar aproape gol
Un bărbat apreciază dacă are mereu mânare bună asigurată. Dacă i-o servește o bucătăreasă în ținută sexy, este și mai încântat.
Fă-te mai interesantă
Găsește-ți un hobby, altul decât cumpărăturile și privitul la TV. Bărbaților le plac femeile cu care au ce să vorbească.
Picanterii în dormitor
Fii mereu activă. Dacă bei destulă apă și îți păstrezi nivelul normal de vitamine B, viața ta sexuală va fi mai sănătoasă. Complexul de vitamine B din carnea de curcan, ton, cartofi, banane și linte ne ajută să ne bucurăm mai mult timp de sex și de orgasm.

Cele mai bune locuri din lume unde să trăieşti şi să lucrezi


Există locuri în lume ce permit o viaţă mai relaxată, fără stres, în care oamenii îşi respectă programul de lucru şi programul de odihnă, cu salarii decente care le permite să investească în sănătate şi distracţie, potrivit unui top alcătuit de Business Insider.com. În ţări Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Norvegia sau Danemarca, oamenii au cel puţin 16 ore pe zi la dispoziţie pentru odihnă, distracţie sau îngrijire personală.
Franţa
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,09%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,06 ore pe zi
Germania
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,05%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,14 ore pe zi
Suedia
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,01%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 15,48 ore pe zi
Elveţia
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,06%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 15,74 ore pe zi
Belgia
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,04%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,6 ore pe zi
 Finlanda
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,04%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 15,95 ore pe zi
Olanda
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,01%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,06 ore pe zi
Norvegia
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,03%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,05ore pe zi
Danemarca
Angajaţi care muncesc foarte multe ore pe zi: 0,02%
Timp dedicat odihnei, distracţiei şi îngijirii personale: 16,31 ore pe ziLiber pentru români în Italia
Italia elimină începând cu 1 ianuarie 2012 restricţiile de pe piaţa muncii impuse românilor. Statisticile arată că în această ţară trăiesc şi muncesc 968.576 de români.


Noutăţi în Mersul trenurilor de sărbători

În perioada 22 decembrie 2011– 02 ianuarie 2012, pentru adaptarea capacităţii de transport la traficul de călători estimat cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, în programul de circulaţie a trenurilor se vor efectua  mai multe modificări.
Pentru preluarea traficului de călători de pe cele mai utilizate rute (din Bucureşti spre Craiova, Braşov, Bicaz, Botoşani, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Arad, Suceava, Vatra Dornei), vor fi suplimentate cu peste 40 vagoane mai multe trenuri InterRegio (inclusiv cu vagoane cuşetă şi de dormit) .
De asemenea, va fi introdus suplimentar in circulatie, trenul IR 10663, Bucureşti Nord (pl. 22h20) – Iaşi (sos 5h22) în zilele de 22/23, 23/24, 25/26, 29/30, 30/31 decembrie 2011 şi 01/02 ianuarie 2012; · în zilele de 25, 26 decembrie 2011 şi 01, 02 ianuarie 2012, când traficul de călători se va diminua, vor fi anulate unele trenuri de rang superior – InterRegio, precum şi unele trenuri Regio, acestea din urmă vor fi comunicate la nivel local.
În aceasta perioadă, programul agenţiilor de voiaj va fi unul obişnuit de lucru, iar în zilele de 26 decembrie 2011 şi 02 ianuarie 2012 toate agentiile de voiaj CFR vor fi inchise.
Pasagerii pot beneficia şi în perioada aceasta de reduceri la transport: · „Călătoria dus-întors” cu o reducere de 10%.
· reducere între 15% şi 35%, la abonamentul 5, 10, 15 zile .
· reducere de 50% la abonamentele lunare şi săptămânale.


Unde mai pot românii să muncească
Statele în care românii au restricții să muncească: Spania, Franța, Italia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Norvegia, Irlanda, Luxemburg.
State fără restricții: Suedia, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Cipru.


De ce se seamănă grâu de Sfântul Andrei?
La 30 Noiembrie, Biserica Ortodoxă - ca şi cea Romano Catolică - prăznuieşte pe Sfântul Apostol Andrei, ”cel dintâi chemat”. În ajunul sărbătorii, este de bun augur ca în fiecare casă să se pună grâu la încolţit. Grâul se seamănă până a doua zi la ora 24, udându-l cu grijă, până la Anul Nou. Ritualul anticipează cât de prosper va fi anul următor. Potrivit unor obiceiuri, fiecare persoană din casă trebuie să semene grâu, care va anticipa sănătatea și norocul fiecăruia în anul următor. Conform altor credințe, robustețea grâului anticipează rodnicia recoltelor viitoare. Se spune că vremea din noaptea de Sfântul Andrei anticipează cum va fi iarna. Dacă e cald și senin, urmează o iarnă blândă, dacă e ger și urât, va fi o iarnă grea.Sfântul Apostol Andrei s-a născut in Betsaida Galileia, localitate situată pe tărmul Lacului Ghenizaret (Marea Galileii). Era pescar, ca și fratele său, Simon Petru. Potrivit cercetătorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei în secolele II-III d.Hr. Sfântul Andrei a murit ca martir la Patras (Grecia). Unii istorici fixează martiriul în timpul persecuției împăratului Nero, prin anii  64-67, alții în vremea persecuțiilor lui Domițian (81-96). În anul 357, moaștele Sfântului Andrei au fost așezate în Biserica Sfinților Apostoli din Constantinopol. Cardinalul Petru de Capua a dus moaștele Sfântului Andrei în Italia, în catedrala din Amalfi, în timpul Cruciadei a IV-a. În 1462, pe vremea papei Pius al II-lea, capul Sfântului Andrei a ajuns la Roma, iar de aici a fost dus în Catedrala din Patras, unde se află și acum. Cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dimitrie Basarabov, la 27 octombrie, sfânta relicvă a fost adusă pentru câteva zile și la București.

Un comentariu:

  1. lucruri foarte interesante.... si netul e bun la ceva depinde cum este folosit

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne