Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 10 aprilie 2012

Minunea icoanelor care au început să strălucească - Mystery of the icons that began to shine

(Română) Mii de locuitori din Skopje, fosta republică yugoslavă a Macedoniei, au stat la coadă luni în faţa Bisericii Sveti Dimitrije pentru a vedea icoanele şi frescele care au început să strălucească. Este un fenomen pe care nimeni nu îl poate explica, pe care oamenii îl consideră un miracol. “Este într-adevăr o minune, fenomenul a început să se producă duminica trecută în partea centrală a iconostasului. Culoarea aurie a devenit foarte vizibilă şi miracolul continuă”, a spus preotul Dimce Malinov, pentru Agenţia France Presse. Icoanele şi frescele au început să strălucească de parcă ar fi fost lustruite de o mână invizibilă. “De luni dimineaţă am continuat să observ fenomenul, jumătate din icoane sunt deja curăţate. Mai întâi a apărut o culoare roşie care s-a transformat în auriu, icoanele s-au curăţat de jos în sus”, a explicat preotul. “Oamenii au dat buzna în masă să vadă minunea care s-a produs sub ochii lor”, a adăugat Malinov. Un jurnalist de la Agenţia France Presse, care s-a dus la faţa locului, a confirmat faptul că icoanele au devenit din ce în ce mai curate sub ochii săi. Circa 80% din cele două milioane de locuitori ai fostei republici yugoslave a Macedoniei sunt de religie ortodoxă.
Preoţii bisericii spun că este un miracol care înseamnă că oamenii trebuie să se îndrepte mai des înspre Dumnezeu. Fenomenul a început să se producă în tipul sărbătorii de Florii (Cvetnici), începând cu fresca de la intrare şi continuând cu frescele dinăuntru. Preoţii spun că un astfel de fenomen s-a produs numai în Rusia, în anii 1930, când culorile naturale ale frescelor au început să reapară într-o biserică. Unele din icoanele din biserica din Skopje au o vechime de 100 de ani şi altele au fost pictate după cutremurul din 1963.







(English) http://www.cbsnews.com/8301-501714_162-57411263/reported-change-at-a-church-mystifies-macedonia


(Français) http://www.lepoint.fr/insolite/macedoine-des-icones-se-mettent-a-briller-skopje-croit-a-un-miracle-09-04-2012-1449741_48.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...