Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 24 octombrie 2012

Misterele Templului Angkor, dezlegate -Cum a putut poporul khmer să transporte 10 milioane de blocuri de piatră de la o carieră situată la 37 de kilometri acum peste 1.100 de ani?



(Română) Construirea templului din Angkor din Cambodgia este o mare performanţă a oamenilor, care a ridicat numeroase întrebări. Ca de exemplu, în secolul IX, cum a putut poporul khmer să transporte 10 milioane de blocuri de piatră de la o carieră situată la 37 de kilometri?! O echipă de arheologi a găsit nişte răspunsuri datorită Google Earth. Constructorii ar fi profitat de o reţea naturală de canale. Dacă originea pietrelor de la cetatea Angkor este cunoscută de mult timp, metodele de transport ale acestor enorme blocuri, dintre care unele cântăresc o tonă şi jumătate, erau până acum un adevărat mister. Căutările pe teren, ale căror rezultate au fost date publicităţii recent în “Journal of Archeoogical Science, arată că existau canale legate între ele cu tronsoane de drum. Blocurile de piatră au fost transportate pe aceste canale. 
foto realizată de Dana Ceuşecu (vezi galerie de excepţie de la faţa locului mai jos)

Echipa experţilor C.Pottier şi D. Penny a descoperit că aceste canale legate de lacul Tonle Sap s-au forat în
urmă cu 5.500 de ani. Arheologii au pus în evidenţă un canal principal conectat la canalele naturale, care duce de la cariera de piatră la templul Angkor Vat. Alegerea geografică a acestuia se datorează inteligenţei inginerilor khmeri, care au profitat de proximitatea lacului Tonle Sap şi a canalelor naturale de irigare.
La Angkor s-au desfăşurat filmările pentru filmul Tomb Rider în care actriţa Angelina Jolie interpretează rolul Larei Croft
Acest copac se află la templul Ta Prohm care face parte din complexul Angkor Wat


Poze uimitoare realizate de jurnalista Dana Ceuşescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...