Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 29 octombrie 2012

Sfântul Nectarie ajută mamele să nască mai uşor


(Română) Născut la Silivri, în Tracia, la 1 octombrie 1846, sub numele de botez Anastasie Sfântul Nectarie, ale gărui moaşte se află în frumoasa insulă a fisticului, Eghina, din Grecia, a făcut numeroase minuni, vindecări miraculoase despre care s-au scris numeroase cărţi. Şi părticelele din sfintele relicve dăruite Mânăstirii Radu-Vodă din Bucureşti au făcut de asemenea miracole. 

Născut pe malul Mării Marmara într-o familie modestă, Nectarie a călătorit încă de tânăr la Constantinopol. A devenit călugăr la mânăstirea Nea Moni din Chios, apoi ajunge la Cairo şi Alexandria, unde a fost hirotonit
arhiepiscop de Pentopolis, după ce trecuse pin toate treptele ierarhice. Invidiat şi calomniat, trebuie să părăsească Egiptul şi se întoarce în Grecia. Trăieşte în Eubeea apoi la Atena, unde conduce o şcoală ecleziastică. Întemeiază pe insula Eghina o mânăstire, unde este înmormântat. Începând din 1961 este trecut în rândul sfinţilor şi serbat la 9 noiembrie, ziua în care a trecut la cele veşnice, în 1920 şi la 3 septembrie, când au fost mutate relicvele sale. 
Biserica Sfântul Nectarie de pe insula Aegina
foto: Avram Mircea

Cu prilejul aducerii moaştelor sale la Patriarhia din Bucureşti, de ziua Sfântului Dimitrie Basarabov, numeroase persoane au mărturisit la postul de televiziune Trinitas că au fost vindicate miraculos  de Sfântul Nectarie. Unele chiar au spus că au învis cancerul cu ajutorul său. Între persoanele vindecate de cancer s-a aflat şi soţia unui demnitar, al cărui nume nu a fost divulgat. 
Imagini de la pelerinajul de la Patriarhia Română, care a adus moaştele Sfântului Nectarie cu prilejul zilei Sfântului Dimitrie Basarabov. fotografii de Mircea Avram
foto: Avram Mircea


Invitată la emisiunea Biserica Azi, difuzată la canalul Trinitas, doamna asistent universitar doctor Maria Oprea, de la Facultatea de Litere şi Arte din cauza Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, a mărturisit că rugăciunile la Sfântul Nectarie i-au salvat cele trei fetiţe ale sale. Prima a avut o boală congenitală pe care i-a vindecat-o, a doua a născut-o sănătoasă, deşi medicii îi spuseseră înainte de naştere că ar fi prezentat malformaţii şi a treia s-a născut cu bine, cu toate că medicii voiau s-o avorteze pe motiv că sarcina ar fi fost extrauterină. În plus, doamna profesoară a spus că a primit ajutorul să nască al doilea copil în 50 de minute, pentru că sfântul ajută mamele să aducă pruncii pe lume în mai puţin de o oră. La prima naştere, când nu ştia de promisiunea Sfântului Nectarie, se chinuise 5 ore. La a doua naştere medicii îi spuseseră că va naşte în 8-10 ore, dar a născut doar în 50 de minute datorită rugăciunilor.

Aici aveţi emisiunea care a avut-o drept invitată pe doamna asistent universitar doctor Maria Oprea:
http://trinitastv.ro/wp-content/uploads/2012/10/2012-10-24-BA.mp4

Sursa:
http://trinitastv.ro/emisiuni/biserica-azi                    

Pentru mai multe amănunte accesaţi site-ul www.sfantulnectarie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...