Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 12 noiembrie 2012

San Francisco, oraşul celui mai faimos pod



(Română) Este un oraş pitoresc cu peste 4 milioane de locuitori, unde trăiesc geniile în IT de la Silicon Valley. Metropola se află aşezată pe o peninsulă cu lungimea de 50 de kilometri, în partea de sud a fâşiei de mare care leagă Golful San Francisco de Golful San Pablo, traversată curajos de celebrul Pod Golden Gate. Podul este aşa de spectaculos cum nici nu puteţi să vă imaginaţi. 
foto: Dumitru Mazilu

Oraşul se întinde pe coline abrupte, de aceea străzile sale în pantă, îndeosebi Powell Street, sunt absolut senzaţionale. 
Vizitatorii trebuie să facă neapărat un tur spre Alcatraz, închisoarea de unde nu putea să evadeze nimeni, şi să se plimbe pe Golden Gate într-o zi însorită. În Parcul Golden Gate se află Muzeul de arte frumoase de Young  şi unele din cele mai spectaculoase grădini botanice din lume, locul perfect pentru un pic nic. Aici se află şi o cireadă de bizoni. Mica Italie şi China Town sunt locuri care merită din plin vizitate. În Fisherman′s Wharf se servesc specialităţi regionale cum ar fi crabii de Dungenss şi puteţi vedea lei de mare care lenevesc la soare. Muzeul de Artă se află într-o clădire fantastică în South of Market. Palatul de Arte Frumoase se găseşte în Pacific Heights cu vedere asupra Pacificului. Aici se mai află un popular Muzeu al Ştiinţei. În Palatul Legiunii de Onoare, din Parcul Lincoln, se află opere europene. Trebuie să faceţi un tur al oraşului cu tramvaiul. Ultimele trei linii rămase în funcţiune ale faimoaselor tramvaie pe cabluri urcă pantele abrupte ale colinelor din nord-estul metropolei. Dacă mergeţi din Fisherman′s Wharf sau Union Square, către Nob Hill, veţi vedea unde locuiesc bogătaşii. Aici veţi putea admira Catedrala Grace. În San Francisco se găsesc restaurante renumite, obiective culturale, câte ceva pentru oricine. Podul Golden Gate este simbolul oraşului. Structura sa uriaşă din oţel a fost ridicată, la 67 de metri înălţime, în 1930, pentru traversarea fâşiei de mare care leagă golful de Oceanul Pacific. Este recomandat să vizitaţi San Francisco de la jumătatea lunii septembrie până la jumătatea lui noiembrie. Primăvara şi iarna plouă foarte mult, vara este ceţoasă din cauza mării.
Fotografii realizate de Dumitru Mazilu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...