Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 23 noiembrie 2012

Sandy, insula fantomă din Pacific


(Română) O insulă din Pacificul de Sud, care apare pe Google Earth, atlase şi hărţi de navigaţie, nu există, a dezvăluit o echipă de cercetători australieni care a plecat fără succes în căutarea acestei bucăţi de uscat într-o expediţie care a durat 25 de zile. 

Insula în chestiune figurează în atlasul digital Google Earth, cu numele Sandy, în Marea de Coral, între Australia şi Noua Caledonie.
În “Times Atlas of the World”, există aceeaşi referinţă. Hărţile de navigaţie utilizate de vasul Agrimensor del Sur o menţionau de asemenea. “Înregistrările indicau că se găsea unde în realitate apa are o adâncime de 1.400 de metri. Şi se presupunea că era o insulă de mari dimensiuni. Există peGoogle Earth şi în alte hărţi. Dar nu am găsit-o acolo unde trebuia să fie. Mi se pare straniu”, a declarat Maria Seton, care a făcut parte din echipa de cercetare. “Unul din lucrurile cele mai emoţionante este că lumea nu încetează să evolueze şi urmărirea acestor schimbări este o sarcină care nu se încheie niciodată”, a spus un purtător de cuvânt de la Google. Insula inexistentă apare în publicaţiile ştiinţifice din anul 2000, inclusiv hărţile meteorologice o menţionează. Totuşi, aceasta nu apare în documentele guvernului francez, care ar avea jurisdicţie asupra sa. Steven Micklethwaite, de la Universitatea Australia Occidentală a spus că expediţia a avut ca scop comunicarea datelor din teren către autorităţile competente pentru modificarea hărţilor mondiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...