Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 23 februarie 2013

Misterele carnavalului veneţian din Annecy



Supranumit „Veneţia Alpilor”, Annecy este un frumos oraş francez situat în prefectura Haute-Savoie, regiunea Ron-Alpi. „Mica Veneţie a Alpilor” a fost invadată în acest weekend de sute de măşti, care au atras mii de curioşi veniţi să participe la spectacolul enigmatic.
Carnavalul veneţian din Annecy are reguli precise. Este vorba de prezentarea unui costum din Veneţia secolului XVIII sau epoca barocă, sau un ansamblu alegoric.
Toate fanteziile sunt permise. Sub măşti nu este voie să se vadă niciun centimetru de faţă. Regulile precise îi agasează pe spectatori. Măştile mulţumesc la felicitări şi dau autografe. Magia spectacolului cu beţie de dantele, pene, paiete, panglici şi alte accesorii vrăjeşte turiştii. Pălăriile sunt adevărate opere de artă. Măştile speră să scape de ploaie sau zăpadă şi se tem de ger. Există 380 de măşti înscrise în spectacol, la care se adaugă şi alte zeci care vor veni direct costumate de la hotelurile lor. Între mascaţi se numără, oameni din întreaga Franţă, germani, belgieni şi elveţieni. Măştile frumoase sunt recompensate pentru eforturile lor de a plăcea. Care este originea carnavalului? În 1995, oraşul Annecy s-a înfrăţit cu Vicenza, oraş din regiunea Veneto din nordul Italiei, şi s-a creat asociaţia Aria, care organizează conferinţe şi a decis să să facă o mare manifestaţie populară. Aşa a început carnavalul. La început defilau vreo 30 de măşti, astăzi sunt peste 400.
 nm
Mica Veneţie a Alpilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...