O analiză Greenpeace
indică faptul că ouăle la caserolă sunt mai sănătoase.
Paştele înseamnă să
petreci momente frumoase alături de cei dragi. Atenţie, însă, la ouăle de Paşte
care nu sunt vândute la caserolă, deoarece acestea pot conţine azoderivaţi
dăunători sănătăţii. Chiar şi vopseaua de ouă trebuie aleasă cu băgare de
seamă.
Un test efectuat de
către Greenpeace demonstrează lipsurile în ceea ce priveşte caracteristicile
indicate de
către fiecare ou vopsit în parte. Informaţii destul de importante
precum: termen de valabilitate, origine, substanţe chimice conţinute şi modul
de creştere al găinilor lipsesc de cele mai multe ori cu desăvârşire. De abia
după cererea formulată de către Greenpeace s-au putut obţine astfel de
informaţii.
În concluzie, cumpăraţi
numai ouă la caserolă, care în conformitate cu testul efectuat în acest an de
către Greenpeace pe baza a unor criterii precum conţinut, inginerie genetică,
transport, împachetare, au fost evaluate cu calificativele „calitate excelentă”,
respectiv „calitate bună”.
Mare atenţie la vopseaua de ouă
Greenpeace a testat şi vopseaua de ouă şi a ajuns la
următoarele concluzii:
Din 30 de vopsele de ouă provenite din drogherii, supermarketuri
şi magazine cu produse biologice, 28 dintre ele conţin substanţe chimice care
pot avea efecte negative asupra sănătăţii organsimului. Experţii spun că aceste
vopsele conţin E-uri şi azoderivaţi care pot produce astm, alergii sau deficit de concentrare şi
hiperactivitate la copii.
În concluzie, pentru a evita aceste substanţe toxice pentru organism, vă recomandăm să vopsiţi ouăle în mod natural cu foi de ceapă roşie. Revenim cu amănunte.
În concluzie, pentru a evita aceste substanţe toxice pentru organism, vă recomandăm să vopsiţi ouăle în mod natural cu foi de ceapă roşie. Revenim cu amănunte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment