Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

sâmbătă, 16 martie 2013

Bananele, cele mai misterioase fructe de pe Terra - Bananierul, cea mai înaltă plantă de pe pământ care nu are tulpină lemnoasăBanana, un fruct care nu ar trebui să existe! Cei mai mulţi oameni nu ştiu acest lucru, deşi fructul este consumat de milioane de oameni în lume. Bananele sunt cele mai misterioase fructe de pe Terra. 
Nu au seminţe, dar se găseasc aproape în orice ţară.
Puţină lume ştie că bananierul nu este un arbore, ci o plantă perenă. Tulpina plantei nu e altceva decât... frunzele. Adevărata tulpină nu e vizibilă de fapt până nu iese prin vârf pentru a produce marea floare purpurie care se va transforma în cele din urmă în fructe.
Apoi, după ce îşi încheie ciclul reproductiv peren, planta moare. Problema este că, din ciclul reproductive al bananei, seminţele sunt complet absente. Un nou “puiet”, numit butaş, poate fi generat dintr-o bucată de portaltoi. Şi, cu toate acestea, bananierii cresc şi pe cele mai îndepărtate insule de pe planetă. Seminţele în mod cert nu au fost purtate de vânt peste oceane. Banana nu e singura plantă fără seminţe. Mai sunt struguri, portocale şi plante modificate genetic fără seminţe. Numai că banana mai are şi alte calităţi ieşite din comun: este singurul aliment care, de unul singur, asigură o hrană sănătoasă omului şi se găseşte în întreaga lume. Conţine foarte puţine grăsimi saturate, colesterol şi sodiu, fiind o sursă importantă de fibre, vitamina C, potasiu şi magneziu. La maturitate, bananierul poate atinge înălţimea de nouă metri. Este cea mai înaltă plantă de pe pământ care nu are tulpină lemnoasă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...