Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 16 octombrie 2013

Cea mai ucigătoare toxină din lume



Noul tip de toxină botulinică este atât de periculos, încât detalii despre ea au fost ţinute ascunse de bazele de date publice.
Proteina botulinică este produsă de bacteria din sol Clostridium botulinum şi este capabilă să elibereze o substanţă chimică ce face ca muşchii să funcţioneze. Noua toxină descoperită are un efect atât de devastator, încât sunt de ajuns 0,000.000.002 dintr-un gram pentru a ucide un om adult. Cercetătorii care lucrează la studiu au ascuns secvenţa ADN a toxinei din motive de securitate. Numai o cantitate infimă de substanţă ar putea să ducă la un dezastru şi nu se cunoaşte nici un antidot. "Deoarece nu s-au dezvoltat antitoxine încă pentru a contracara toxina botulinică, autorii au avut consultaţii detaliate cu reprezenanţii a numeroase agenţii cuvenite", conform editorilor de la Journal of Infectious Diseases. Există o dilemă privitoare la a da sau nu publicităţii detalii despre
cea mai ucigătoare toxină din lume. O dilemă similară a apărut anul trecut când cercetări despre modul în care virusul ucigaş H5N1 al gripei aviare se transmite la mamifere au fost publicate în timp ce se manifestau proteste relative la temerile de securitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...