Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Ploaia şi oceanele de diamant există!


Ploi de diamant cad pe planetele Jupiter şi Saturn. Pe cele două cele mai mari planete din sistemul nostru solar ar exista şi oceane de doamant lichid, potrivit NASA.
Giganţii de gaze continuă să ne ofere surprize, potrivit unor informaţii de ultimă oră. Astrofizicienii cred că furtunile de fulgere din atmosferele lui Jupiter şi Saturn creează particule de carbon care condensează în bucăţi de diamant din cauza intensei presiuni pe care o întâlnesc în cădere. La adâncimi mai mari aceste diamante s-ar putea condensa în cele din urmă în lichid formând oceane. În timp ce pe Pământ sunt o raritate, diamantele ar putea exista în mari cantităţi în univers. În urmă cu doi ani astronomii au descoperit  o planetă de cinci ori mai mare decât Terra care ar fi compusă în întregime din diamant. Alte lumi cu straturi groase de diamant, inclusiv una localizată la 40 de ani lumină, au fost descoperite. Jupiter este o planetă gazoasă gigantică, cea mai mare din Sistemul solar, a cincea planetă de la Soare.
Jupiter
Vizbil cu ochiul liber pe cerul nocturn, Jupiter este de obicei al patrulea obiect cel mai strălucitor de pe bolta cerească după Soare, Lună şi Venus. Uneori Marte e mai luminos decât Jupiter, alteori Jupiter e mai luminos decât Venus. Saturn este a şasea planetă din sistemul solar ca ordin de distanţă la Soare şi a doua cea mai mare planetă din Sistemul solar.
Saturn
Este de asemenea un gigant gazos. Are un sistem de inele compus în principal din particule de gheaţă şi praf. Viteza vântului pe Saturn poate atinge 1.800 de kilometri pe oră mai rapid decât cel de pe Jupiter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...