Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 7 noiembrie 2013

Se poate schimba destinul?

     Din timpuri ancestral, japonezii consideră destinul drept un aspect foarte important care trebuie respectat întreaga viaţă. 

       Există chiar şi o legendă a firului roşu care ar uni inima, cotul, partea interioară a braţului stâng şi se
termină la degetul mic. Se spune că acesta se formează atunci când o persoană este procreată. Potrivit portalului Cultura Colectiva, firul roşu ar determina destinul fiecărui om, pe cine vor cunoaşte şi cu cine se vor căsători. Din această cauză, între anii 1603 şi 1867, în majoritate, femeile nipone îşi scurtau degetul mic în semn de iubire, obedienţă şi respect faţă de soţi. Sclavii care încălcau legile impuse de mafia Yakuza îşi amputau de asemenea degetul în semn de loialitate.
        Legenda s-a extins în China, unde se crede că bunicul Lunii leagă fire roşii păpuşilor sau tibia copiilor pentru a-I uni. Cu trecerea timpului, legăturile se scurtează până ce ambele persoane se întâlnesc şi acea pereche îi petrece întreaga viaţă împreună. În amândouă ţările, legătura se poate răsuci, întinde sau tensiona, dar niciodată nu se rupe. Din această cauză, tinerii din naţiunile orientale cred că e un coşmar şi doresc să-şi schimbe destinul. În ianuarie 2011, o femeie a ajuns să-l consulte pe medicul chirurg Takaaki Matsuoka, cerându-i să-i opereze liniile din palmă pentru a-i îmbunătăţi soarta. Medicul a făcut totuşi operaţia după ce a studiat diverse articole ştiinţifice pentru a vedea de unde provenea această practică. Aşa a descoperit că e un procedeu foarte popular în Coreea de Sud. Medicul a început apoi să facă şi alte operaţii de acest gen cu laserul pentru fiecare intervenţie chirurgicală percepând un tarif de 1.000 de dolari. Anul acesta a realizat deja 50 de operaţii de acest tip. În marea majoritate, pacienţii nu şi-au schimbat deloc viaţa, ceea ce înseamnă că destinul nu-l poţi forţa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...