Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Când s-a născut Iisus ?

CRĂCIUN FERICIT DORIM TUTUROR CITITORILOR!
Steaua de la Betleem este unul din marile mistere ale istoriei. Numeroşi astronomi şi savanţi au încercat să se folosească de faptul că naşerea lui Iisus Hristos a coincis cu apariţia unei stele cu totul neobişnuite pentru a încrerca să afle data exactă când a venit pe lume.
Este cert, fără putinţă de tăgadă,
că Iisus s-a născut în urmă cu 2013 ani. Unii încearcă să creeze nebuloase privitoare la această dată, folosindu-se de informaţii biblice. Astfel, având în vedere că evangheliile marchează naşterea lui IIsus în momentul în care împăratul Cezar August a ordonat recesământul populaţiei, care, potrivit izvoarelor istorice, ar fi avut loc între anii 8 şi 6 î.Hr., coincizând cu ultimii ani de domnie ai regelui Irod (decedat în anul 4 î.Hr., într-o zi cu eclipsă de Lună; două eclipse parţiale de Lună, la 13 martie şi 5 septembrie, au avut loc în acel an-n.r.). Irod le-a spus celor trei magi care urmăreau steaua care a anunţat naşterea lui Hristos : « Mergeţi şi cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, dacă Îl veţi afla, vestiţi-mi şi mie, ca, venind şi eu, să mă închin Lui ». Dar regii magi se întorc pe alt drum după ce închină lui Iisus, fiind înştiinţaţi într-un vis de intenţiile rele ale lui Irod. « Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte şi, trimiţând a ucis pe toţi pruncii care erau în Betleem şi în toate hotarele lui, de doi ani şi mai jos, după timpul pe care îl aflase de la magi », scrie Sfântul Apostol Matei (2.16). La acea vreme, Iisus avea vârsta de 2 ani.


Cunoscând data când Irod a murit, fiindcă a comandat uciderea pruncilor cu puţin timp înante de a-ţi găsi moartea, putrezit de viu, data naşterii lui Iisus a avut loc în anul 7 sau 6 î.Hr. Faptul că naşterea sfântă nu s-a produs în anul zero, de la care a început numărătoarea anilor după Hristos ajungând astăzi la 2013, este cauzat de o eroare pe care a făcut-o Denis cel Mic (Dionysius Exiguus, care a trăit între 470 şi 540, făcând parte dintre călugării sciţi din Tomis Constanţa -n.r). Originar din Sciţia minoră (între Dunăre şi Marea Neagră, actualmente Dobrogea, pe teritoriul României şi Bulgariei), Denis şi-a spus « cel mic » în semn de umilinţă. El a făcut calculul timpului, începând de la naşterea lui Iisus Hristos, numărătoare care a început să se generalizeze abia în jurul anului 1000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...