Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

marți, 17 decembrie 2013

Den mystiska energin från Bucegi-massivet , ett av världens vackraste resmål

     Bugegi-bergen som ligger i den östra extremiteten av de transsylvanska alperna är en riktig källa till legender. 

På en höjd mellan 1800-2400 meter har en bred strukturell yta bildats , som kallas för Bucegi-platån (
Platoul Bucegilor ) . Begmassivet har höjder som överskrider 2000 meter.
     Växlingen mellan kakel, märgel och den litologiska oregelbundenheten har bidragit till skapandet av en intressant och unik relief: Sfinksen ( Sfinxul ) , Gummorna (Babele) och andra unika landformer. Sfinksen och Gummorna är konstiga stenar med mystiska figurer som lockar turister från hela världen.  Gummorna är en bergstopp som ligger i mitten av Bucegi-massivet och har en maximal höjd på 2,292 meter ( toppen Babele - Mare ) . Enligt legenden var Sfinksen ett ensam megalitisk  monument som en gång tillägnades gudens Zamolxis.

    Bergsmassivet Caraiman som har en maximal höjd på 2384 meter  ligger i östra delen av Buceigi-bergen och gäller också som ett viktigt resmål tack vare sin 33 meters höjd kors av stål , som ägnades åt hjältarna i första världskriget . Korset  lyser hela natten . 

I dessa berg , som ger en den känslan av att de håller på att genomborra himlen , finns det gott om rykten kring okända konstiga fenomen . Enligt dessa rykten , hävdar den rumänska geologen Trufin på sin webbsida http://thecarpathianmysteries.word- på webbplatsen att han var vittne till ett mystiskt fenomen . Han är säker på att det skulle finnas en annan värld under Karpaterna .
Bucegibergen gäller för forskarna som en plats med en kraftfull energi . Engligt några tester som gjorts, här gömmer sig Rumäniens största energifält . 1993 var det i två veckor  många fall av sömnlöshet oavsett ålder i detta område . Några invånare fick också konstiga euforikänslor under natten . Vissa skorstenar kastades från taken och markrörelserna varade i tre år . Man trodde då att dessa rörelser hade uppstått på grund av konstgjorda jordbävningar som hade uppstått på grund av  flera underjordiska detonationer , men på den tiden fanns det inga utgrävningar .
     Ett annat fenomen som ofta diskuteras  är det faktum att de boende i byn Buşteni på ett konstigt sätt uppfylldes med energi . Det innebar att de inte fick röra något föremål  för att att inte få en elektrisk stöt. Under den tiden , sägs det att lampor blev tända och släckta oavbruttet i två veckor. Den ovan nämnda geologen Trufin tycker att sådana mystiska fenomen uppstod på grund av underjordiska tunnlar som finns under bergen . Man talar om en kraft så stark som den på pyramidkomplexet i Egypten , och går till och med så långt att man tror att dessa underjordiska tunnlar går till Gzieh . Det finns också spekulationer som går ut på att sfinxen är försvarare av den rumänska jorden.

    Karpaterna liknar en orm som försöker svälja hans svans . Kosmonauten Dumitru Prunariu hävdar dock att Karpaterna faktiskt linkar en moder som  håller hennes barn fast i armarna. Denna jämförelse får oss tro att Rumänien skyddas av Jungfrun Maria . Denna tanke gör oss väldigt stolta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...