Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Misterele Universului pe care nimeni nu le poate explica


Imensa pată roşie situată în emisfera sudică a planetei Jupiter a devenit activă de cel puţin 400 de ani.
Se ştie că este un fenomen similar unui uragan. După trei ani de observaţie s-a observat că îşi schimbă culoarea de la roz palid la roşu strălucitor şi că se micşorează. Dar nimeni nu ştie din ce cauză se întâmplă aceste lucruri. Inelele îngheţate ale lui Saturn

Inelele foarte fine şi îngheţate ale planetei Saturn sunt bine cunoscute, dar sunt la fel de misterioase precum pata roşie a planetei Jupiter. Nu se ştie cum s-au format, de ce sunt formate aproape în întregime din gheaţă şi de ce îşi păstrează forma plană.

Stelele pereche

Sunt multe tipuri de stele în galaxia noastră, dar realmente unele sunt misterioase. 

Mai ales cele care se dezvoltă în perechi. Este vorba de stelele pitice care orbitează foarte aproape de stelele care le însoţesc, atât de aproape încât fură celeilalte propriul gaz. Originele lor nu se cunosc.


Erupţiile de raze gama
Erupţiile de raze gama sunt cele mai strălucitoare evenimente din Univers. 
Eliberează mai multă energie în câteva secunde decât o stea normală pe parcursul întregii sale vieţi. Durează numai câteva minute. Astrofizicianul Martin Sirk de la UC Berkeley spune că aceste erupţii se cunosc de 40 de ani, dar cauza lor rămâne inexplicabilă. Sunt găuri negre care explodează? Ar putea fi o posibilitate.
Materia întunecată
Materia întunecată este o formă ipotetică de materie care nu emite suficientă radiaţie electromagnetică pentru a fi detectată, dar care cauzează un efect gravitaţional asupra materiei vizibile.
 Se ştie că materia întunecată există deoarece comportamentul materiei vizibile în galaxii nu ar avea sens dacă nu ar fi alte forţe care s-o împimgă şi să o mişte, creând câmpuri gravitaţionale. Datorită telescopului Hubble, se ştie că pot să aibă o structură de reţea. Totuşi, nu se poate cunoaşte absolut nimic despre conţinutul acestora, fiind vorba de substanţe cu totul necunoscute. 

Structura Universului
Se ştie doar cu siguranţă că Universul a fost creat de Dumnezeu.
Nu se poate cunoaşte însă cu precizie structura sa, de ce are forma pe care o are şi de ce se extinde cu  atâta rapiditate. Cu adevărat, multe exeperimente au arătat expansiunea Universului, tot mai rapidă...
Universul observabil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...