Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 17 ianuarie 2014

Misterul lacului care nu încetează să crească! A devorat hectare de pământ cultivabil şi case

    Lacul Enriquillo, situat în Republica Dominicană, este obiectul mai multor studii cu scopul de a descoperi explicaţia creşterii sale neîncetate. 

   Deja a înghiţit hectare de teren şi case. Cercetări efectuate de un profesor de la Centrul de Ştiinţă şi
Tehnologie din New York au semnalat că lacul cel mai mare din Caraibe a înregsitrat o creştere fără precedent în ultimii ani. Studiul realizat de profesorul Jorge González arată că lacul Enriquillo a devorat literalmente hectare de pământ cultivabil şi zeci de case şi ameninţă să inunde un sat întreg. 
  Guvernul Republicii Dominicale a ordonat armatei naţionale să construiască un complex rezidenţial la câţiva kilometri distanţă de lac pentru a-i muta pe cei ale căror case sunt ameninţate. Au fost elaborate mai multe teorii pentru a încerca să se lămurească motivelor creşterii nivelelor de apă nu numai ale Enriquillo, ci şi ale lacului Azuei din Haiti, care de asemenea se extinde. Până acum nu s-au putut găsi răspunsuri convingătoare. Lacul Enriquillo a început să crească în urmă cu un deceniu şi acum suprafaţa sa, de 215 kilometri pătraţi, este deja de două ori mai mare decât era atunci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...