Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

joi, 27 februarie 2014

Cine a inventat fermoarulMulte dispozitive de închis hainele, cum ar fi nasturii, şireturile şi acul de siguranţă au existat în câteva forme în diferite culturi timp de mii de ani.
Însă fermoarul
a fost inventat de americanul Whitcomb Judson din Chicago.

La sfârşitul secolului XIX, Judson era deja un inventator de success cu zeci de patente, pentru îmbunătăţirea motoarelor şi a sistemelor de frânare pentru căile ferate.
Apoi s-a gândit că creeze ceva pentru înlocuirea şireturilor la ghetele pentru femei şi bărbaţi. La 29 august 1893, a inventat aşa-numitul "clasp-locker." 

Atât el, cât şi asociatul său în afaceri, Lewis Walker, l-au folosit la propriile ghete. La sfârşitul secolului XIX, Judson era deja un inventator de success cu zeci de patente, pentru îmbunătăţirea motoarelor şi a sistemelor de frânare pentru căile ferate.Judson a expus fermoarul lui la Târgul Mondial de la Chicago, dar a fost complet ignorat. Abia în 1913, când inginerul americano-suedez, Gideon Sundbach, a remodelat "clasp-locker." -ul lui Whitcomb Judson, fermoarul a fost un succes. Armata americană a aplicat fermoare la uniformele trupelor în Primul Război Mondial. La sfârşitul anilor 1920, fermoarele puteau fi găsite la orice fel de haine şi încălţăminte. Whitcomb Judson a murit în 1909 fără să apuce să se bucure de succesul său. Nu avea să ştie niciodată că invenţia sa va ajunge în întreaga lume.
Judson Whitcomb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...