Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 24 februarie 2014

Misterul clădirii One World Trade Center

Acestea sunt caracteristicile generale ale clădirii:
Înălţime: 541 de metri dintre care 124 m are vârful
Număr etaje: 104
Lifturi: 54
Timp de construcţie: 8 ani
 Număr de muncitori la şantier: 26 000
Costuri: circa 4 miliarde de dolari
Data oficială de inaugurare: începutul anului 2015

     Agentul imobiliar Jordan Barowitz declară următoarele: „Noi nu vindem patriotism ci o splendidă clădire de
birouri. Tocmai de aceea tresare Barowitz de fiecare dată când aude numele iniţial „Freedom Tower”. Noul zgârie-nori este ridicat în zone Ground Zero unde se aflau turnurile gemene şi va fi numit „One World Trade Center”.
     Cu cei 541 de metri ai săi, clădirea de sticlă împreună cu turnul său strălucitor va fi cea mai înaltă din emisfera de vest. Au trecut 13 ani de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie, iar oraşul va avea din nou un simbol care se va înălţa deasupra întregii metropole. Se doreşte ca o dată cu ridicarea acestui zgârie-nori să se sfârşească pentru totdeauna acest episod negru din istoria Americii.
   One World Trade Center nu este doar cea mai înaltă clădire din emisfera vestică, ci şi cea mai scumpă şi cea mai sigură de pe întreaga planetă.
   Cu mai puţin de un an înaintea inaugurării oficiale, aproximativ 45 la sută din clădire nu a fost închiriat. 150 000 de metri pătraţi au fost închiriaţi până în prezent. Dintre companiile care şi-au închiriat spaţii deja se numără editura americană Condé Nast (Vogue, Vanity Fair, Wired) (25 de etaje închiriate), instituţia federală americană US General Service Administration (6 etaje închiriate) sau concernul imobiliar chinez Vantone Industrial (cinci etaje şi jumătate închiriate). De la etajul 64 şi până la etajul 69, Vantone doreşte să deschidă un China Center destinat afacerilor cu republica chineză.
   Barowitz afirmă că „Freedom Tower” nu este un nume potrivit pentru o clădire de birouri. Acesta consideră că birourile nu au nicio implicaţie politică.
   Panorama oferită de către clădire din fiecare colţ al său este de-a dreptul incredibilă. În partea de nord se pot vedea clădirea Empire State Building, clădirea Chrysler şi complexul de clădiri comerciale Rockefeller Center. În partea de vest de pot zări coşurile industriale din New Jersey, în ost se poate vedea Brooklynul şi podul Manhattan, iar în sud Golful Hudson împreună cu Statuia Libertăţii.
   Barowitz consideră că panorama o sa fie un motiv în plus pentru potenţialii parteneri doritori de a închiria spaţii de birouri. Acesta speră ca până la inaugurare, 70 la sută din clădire să fie închiriată.

În ciuda avantajelor sale, clădirea are totuşi un defect recunoscut chiar şi de Barowitz: One World Trade Center poate fi supusă unui atac terorist din cauza simbolisticii puternice. Cu toate acestea, Barowitz îşi linişteşte clienţii declarând că nicio altă clădire nu este mai sigură decât aceasta. Clădirea are o fundaţie de beton la o adâncime de 60 de metri care este la fel de robustă precum un adăpost antiaerian. Holul de intrare care are o înălţime de 20 de metri este înconjurat de pereţi de beton.  Toate faţadele de la etajele de deasupra holului sunt prevăzute cu geamuri din sticlă de blindaj. Fiecare stâlp de oţel este prevăzut cu un strat de beton. Asta deoarece stâlpii de oţel ai turnurilor gemene s-au topit pe 11 septembrie din cauza kerosenului încins. Betonul este rezistent la temperaturi ridicate. Betonul clădirii One World Trade Center poate susţine aproximativ 10 000 de tone pe metru pătrat, spre deosebire de cel al zgărie-norilor obişnuiţi care poate susţine doar 5000 de tone pe metru pătrat. Pe lângă lifturile şi scările obişnuite, clădirea mai este prevăzută cu o scară specială pentru trupele de intervenţii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...