Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 24 martie 2014

Muzica relaxantă ne face sănătoşi

Operele lui Mozart ţin în frâu hormonul stresului. Cele mai multe studii indică faptul că majoritatea operelor clasice au aceleaşi efecte ca şi medicamentele.

Se întâmplă deseori să ne bată inima cu putere, sa ne crească tensiunea şi mâinile noastre să transpire
excesiv. Soluţia poate fi de pildă sonata K457 a lui Mozart. Melodia de pian armonioasă ne va face să devenim visători, respiraţia va decurge în acelaşi ritm ca şi melodia, iar inima va începe să bată normal.
Muzica este inclusă în terapia de bază, de exemplu, la spitalul Massachusetts General Hospital (MGH) din Boston. Aici se folosesc pastile şi anestezice ca la orice spital, însă înainte de administrarea lor, asistentele le pun pacienţilor muzică clasică în căşti. Muzica conlucrează cu pastilele şi anestezicele.
Faptul că melodia noastră preferată ne face să ne simţim mai bine este un lucru ştiut, însă întrebarea logică este de ce. Asta doresc să afle cercetătorii din Boston. Claudius Conrad, bavarezul care este director la institutul de cercetare „Music in Medicine” din cadrul MGH din Boston, declară următoarele: „Atunci când vom şti exact cum ne relaxează muzica o vom putea introduce în mod oficial în loc de medicamente”. Acesta doreşte să afle ce sunete au un efect benefic asupra sănătăţii pacienţilor. Astfel o să li se permită medicilor să nu mai administreze atât de multe calmante pacienţilor pentru a reduce desele efecte secundare provocate de către acestea.
          Claudius Conrad explică efectul calmant al muzicii printr-o reacţie hormonală în lanţ. Un cvartet de Joseph Haydn sau o baladă pop determină hipofiza să producă mai mult hormon de creştere. Acesta frânează procesul de producere a substanţei Interleucină-6, determinând ca glandele suprarenale să elibereze mai puţină adrenalină şi mai puţin cortizol. Fără aceşti hormoni ai stresului, nivelul tensiunii şi ritmul cardiac scad, la fel ca şi sentimentul de spaimă.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...