Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 31 martie 2014

Oligarhii lui Putin tremură pentru averile lor

Bogaţii Rusiei tremură din cauza sancţiunilor impuse de către puterile vestice. 

Se înregistrează deja primele companii ruseşti care se află în pragul falimentului, potrivit ziarului "Bild".

În prezent, doar 35 000 de companii ruseşti sunt pe profit, în timp ce 20 000 de companii ruseşti se află în pragul falimentului.
Oligarhii se confruntă în prezent cu mari probleme deoarece companiile ruseşti deţinute de către aceştia îşi desfăşoară majoritatea activităţilor în SUA. Acestea resimt din plin restricţiile impuse Rusiei. Cu atât mai mult cu cât multe concerne importante se bazează pe creditele încheiate cu băncile străine, majoriatea creditelor încheindu-se nu în Rusia, ci în Europa sau SUA. Asta înseamnă că în cazul unei refinanţări, băncile vor închide robinetul de la bani.
Faptul că Rusia s-a izolat din ce în ce mai mult în urma tensiunilor din Crimeea a dus la creşterea nesiguranţei investitorilor străini dornici să investească în Rusia. Aceştia au început deja să-şi retragă investiţiile. Rubla rusească se află în plină cădere după anexarea Crimeei.
Sancţiunile impuse de către SUA şi UE pot afecta serios concernele importante precum Gazprom sau Sberbank, reducând serios câştigurile acestora.
Căderea cursului rublei ruseşti va face ca importurile să coste mai mult pentru firmele ruseşti.
La mijlocul lunii martie, preşedintele SUA, Barack Obama a dat cale liberă sancţiunilor împotriva Rusiei care au afectat serios economia ţării.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...