Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 23 aprilie 2014

Mai există astăzi Ku-Klux-Klan?

Întâlnire stranie în vestul SUA: Un membru al organizației Ku-Klux-Klan și moderatoarea germană de culoare, Mo Asumang
Moderatoarea germană de culoare, Mo Asumang a realizat un film documentar inedit cu numele „Die
Arier“ (Arienii) care va fi transmis la posturile de televiziune Arte și ZDF care are drept subiect principal rasismul. Pentru aceasta, moderatoarea s-a întâlnit cu membri ai principalelor organizații neonaziste care încă mai activează în prezent.
Moderatoarea Mo Asumang a vrut să afle ce se ascunde în spatele termenului de „oameni de rasă superioară“
Mo Asumang a povestit pentru cotidianul german BILD experienţele prin care a trecut aceasta pentru a afla mai multe informaţii despre organizaţiile neonaziste.
Fiind întrebată de ce s-a întâlnit cu persoane care sunt profund rasiste, aceasta a răspuns că atunci când s-a întâlnit cu rasişti şi neonazişti care au ceva împotriva persoanelor de culoare, a simţit cum aceştia automat începeau să arate uşor descurajaţi şi aveau unele dificultăţi în a-şi expune ideologiile lor.
Mo Asumang s-a întâlnit chiar şi cu fondatorul organizaţiei  „White Aryan Resistance“, Tom Metzger
Moderatoarea germană de culoare a stat de vorbă cu neonazişti germani, cu rasistul american Tom Metzger şi cu membri ai organizaţiei Ku-Klux-Klan. Pentru a se întâlni cu neonaziştii germani, aceasta s-a dus direct la domiciliile lor, însă în SUA a trebuit să călătorească împreună cu echipa ei mii de kilometri pentru a putea găsi pe cineva dispus să stea de vorbă cu ea.
 În prezent, urmaşii vechiului popor arian trăiesc în Iran. Moderatoarea germană a întâlnit nişte femei ariene.
Asumang a declarat că pentru a putea obţine informaţii de la membri ai organizaţiilor neonaziste şi rasiste a avut de înfruntat multe obstacole. Cameramanul ei a fost lovit în faţă şi i s-a turnat bere peste el. Moderatoarea a afirmat că a fost jignită de foarte multe ori.
Pentru a realiza documentarul, Asumang s-a întâlnit şi cu Esther Bejarano, care a supravieţuit la Ausschwitz
Nemţoaica de culoare a povestit câtă teamă a avut atunci când s-a întâlnit cu membri ai organizaţiei Ku-Klux-Klan la marginea unei păduri în vestul SUA. Aceasta a observat că pe bancheta din spate a automobilului lor se aflau două mitraliere.
Ku-Klux-Klan este o organizaţie extremistă din SUA care are militează pentru supremaţia rasei albe, naţionalismul alb şi anti-imigrare. Organiţaţia şi-a exprimat ideile de-a lungul istoriei prin acte de terorism.
Asumang declară că nu toţi neonaziştii au aceeaşi ideologie. Aceasta spune că există unele persoane care trebuie luate în vizor de autorităţi şi unele persoane pentru care trebuie luptat ca să fie aduşi pec alea cea dreaptă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...