Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Misterele arcei lui Noe dezlegate: cercetătorii spun că arca sigur ar fi putut să susţină câte două specii pentru fiecare animal

    Dacă unii îndrăznesc să contrazică evidenţele biblice privitoare la marele potop, ştiinţa vine să lămurească lucrurile.

    Cercetările realizate de către nişte studenţi fizicieni indică faptul că o structură de o astfel de dimensiune
precum arca lui Noe ar fi putut să fie construită. Pe deasupra, studenţii au ajuns la concluzia că nava ar fi putut să susţină câte două specii pentru fiecare animal în parte. Cu toate acestea, deşi, nava ar fi putut să susţină o astfel de greutate, studenţii nu sunt siguri dacă toate animalele ar fi putut să încapă înăuntru.
Un grup de studenţi la master în annul patru la departamentul de fizică şi astronomie de la universitatea din Leicester au calculat că arca lui No ear fi putut să plutească în consiţiile în care a a adăpostit câte două specii pentru fiecare animal în parte. În cartea Genezei la capitolul 6 cu versetele de la 13 până la 22, lui Noe îi este poruncit să construiască o arcă care să supravieţuiască potopului.
    Pentru a ajunge la această concluzie, studenţii au luat în considerare dimensiunile arcei măsurate în coţi. Lui Noe i-a fost poruncit să construiască nava din lemn de gofer şi de aceea pentru ca studenţii să poată calcula masa arcei goale ar fi trebuit să cunsoască densitatea materialului din care a fost construită arca, însă nu există în present un material echivalent pentru lemnul de gofer. Traducerile Bibliei în engleză folosesc lemnul de chiparos în locul lemnului de gofer. De aceea, studenţii au realizat calculele folosindu-se de densitatea lemnului de chiparos.
Foto: Studenţii au estimate că arca ar fi putut să susţină 2,15 milioane de oi, ceea ce ar fi fost sufficient ca să poată adăposti câte două specii pentru fiecare animal în parte
    Pentru a putea calcula forţa de apăsare totală a arcei, studenţii au avut nevoie de masa totală a animalelor de la bord. Un studiu recent a indicat faptul că masa medie a unui animal este aproximativ egală cu cea a unei oi şi anume de 23,47kg. De această masă s-au folosit studenţii.  
Studenţii au ajuns la concluzia că arca ar fi putut să susţină greutatea a 2,15 milioane de oi fără a se scufunda şi astfel ar fi fost suficient ca să poată adăposti toate speciile de animale din acea perioadă.
Noe a primit dimensiunile exacte ale arcei şi anume o lungime de 300 de coţi, o lăţime de 50 de coţi şi o înălţime de 30 de coţi.
    Folosindu-se de aceste dimensiuni şi de aproximările potrivite, studenţii de la universitatea din Leicester, Oliver Youle, Katie Raymer, Benjamin Jordan şi Thomas Morris au ajuns la concluzia că o astfel de arcă putea să fie construită în acea perioadă.
Studentul Thomas Morris de 22 de ani din Chelmsford a spus din cauza faptului că el considera Biblia drept o sursă insuficientă din punct de vedere ştiinţific a rămas surprins că ar fi fost posibilă construcţia unei astfel de nave.
    Studenţii şi-au bazat calculele pe cartea « The Genesis Flood » scrisă de profesorii Morris şi Whitbomb în care scrie că Noe ar fi trebuit să salveze aproximativ 35 000 de specii ca să poată repopula Terra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...