Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 16 mai 2014

Senzaţional: S-a descoperit o nouă armă împotriva cancerului

Medicii de la clinica Mayo Clinic din statul american Minnesota au reuşit să vindece o femeie diagnosticată cu o formă aparent incurabilă de cancer prin administrarea unei doze mari de viruşi de pojar.
Stacy Erholtz din localitatea Pequot Lakes a fost diagnosticată cu un melanom multiplu. Această
formă serioasă de cancer care atacă măduva osoasă se răspândise rapid şi formase metastaze. Pe fruntea ei crescuse o tumoră pe care copiii ei au botezat-o „Evan“.
Cercetătorii de la clinica Mayo Clinic i-au oferit ocazia să facă parte dintr-un experiment medical unic. Aceştia i-au administrat o doză mare de viruşi de pojar (100 de miliarde de viruşi). În câteva minute, organismul lui Stacy a reacţionat imediat. Aceasta a făcut o febră mare, a vomitat şi a simţit nişte dureri puternice de cap. La 36 de ore de la administrarea viruşilor, aceasta a observat că tumora începuse să se micşoreze.
După câteva săptămâni, tumora a dispărut complet de pe frunte, la fel ca şi toate metastazele din organismul lui Stacy. Aceasta s-a vindecat complet de cancer.
Aşa funcţionează revoluţionara virusoterapie
Indiferent că este vorba de gripă, herpes sau pojar, viruşii sunt duşmanii noştri. Cu toate acestea, viruşii vor putea în viitor să ajute împotriva cancerului. Asta deoarece viruşii sunt capabili să infecteze şi să distrugă celulele canceroase. Viruşii sunt modificaţi de aşa natură astfel încât să atace doar celulele canceroase. Ajunşi acolo, viruşii se înmuţesc aproape incontrolabil. La sfârşit, celulele canceroase dunt distruse, iar viruşii noi-formaţi ajung în tumoră. Profesorul Christian Buchholz de la institutul Paul-Ehrlich din Langen explică că aici intervine un mecanism asemănător cu efectul de domino.
Virusoterapia care mai este numită şi oncoliză funcţionează şi atunci când celulele canceroase nu mai pot fi combătute cu intervenţii standard precum chimoterapie, radioterapie sau anticorpi.
Fundamentali pentru noii viruşi oncolitici au fost vaccinurile adminsitrate copiilor de doi ani împotriva pojarului. Pentru a întări efectul viruşilor asupra celulelor canceroase, aceştia au fost remodelaţi. În noii viruşi s-a introdus o genă suplimentară numită şi gena sinucigaşă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...