Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 7 iulie 2014

Din secretele Terrei :De ce nu cad păsările niciodată din copaci atunci când dorm?

Să dormi în picioare fără să cazi şi mai ales la o înălţime mare de sol este de neînchipuit pentru oameni.
 De multe ori se întâmplă chiar să cădem din propriul pat, ce să mai spunem dacă am dormi pe o
creangă ca şi păsările. Pentru păsări nu este deloc periculos ca să doarmă în picioare pe crengi deoarece ghearele acestora sunt dotate cu un fel de cleşte de rufe. Gheara din spate se prinde fără a se depune prea mult efort muscular de creangă şi menţine pasărea în poziţia optimă. Ligamentele de la picioare se încordează şi ghearele sunt închise. De abia atunci când pasărea se desprinde cu ghearele de pe creangă are nevoie din nou de un mic efort muscular. Pasărea îşi ia zborul de pe creangă prin intermediul unei serii de bătăi de aripi care relaxează ligamentele de la picioare.

Programul de dormit al păsărilor diferă de la o specie la alta. Sturzii, de pildă, dorm în medie trei ore în timp ce ciocănitorile pot dormi chiar şi şase ore.  

3 comentarii:

  1. deoarece muschii care sunt la picioare le ajuta ca ghearele sa ramana inclestate toto timpul de craca sa ca nu cada .....doar cand se trezesc si vor sa plece ghearele se desclesteaza de pe creanga ....chiar de se relaxeaza total pasarea nu va cadea de pe craca...muschii fac totul :)

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...