Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

miercuri, 6 august 2014

Cât de mult aţi călătorit prin lume? Rezolvaţi acest quiz!

Atunci când călătorim într-o altă ţară învăţăm de fieceare dată câte ceva despre cultura, istoria şi mâncărurile tradiţionale din acea ţară. 
Dacă susţineţi că aţi călătorit mult prin lume, atunci următorul quiz ar trebui să fie floare la ureche
pentru dumneavoastră.

1)      Unde puteţi găsi nisip negru pe plajă?
a) pe insula Rügen
b) pe Coasta de Azur
c) pe insula Lanzarote
          2)   Ce reprezintă un meniu „Pillow”?
                a) O mâncare tradiţională americană
                b) Alegerea pernelor din camera de hotel
                c) Un serviciu oferit de hoteluri prin care puteţi face rost de medicamente la nevoie
          3)   Ce reprezintă un „Frappé”?
                a) Clătite flambate
                b) Îngheţată italiană
                c) Cafea îngheţată
          4)   În ce ţară europeană nu puteţi face cumpărături cu moneda euro?
                a) Germania
                b) Franţa
                c) Danemarca
          5)   Care este cantitatea maximă de lichide pe care o puteţi lua în bagajul de mână la aeroport?
                a) 33 ml
                b) 100 ml
                c) 150 ml
          6)   Unde se află Acropolele?
                a) la Roma
                b) în Cairo
                c) în Atena
          7)   Care este identificatorul de locaţie la aeroport pentru Palma de Mallorca ?
                a) PDA
                b) PMI
                c) PDM
          8)   Ce reprezintă un „Lonely Planet”?
                a) O insulă pustie
                b) O gumă de mestecat
                c) Un ghid turistic
          9)   Unde se află vestele de salvare într-un avion?
                a) În spaţiul pentru bagaje de mână de deasupra
                b) Sub scaun
                c) În cabina piloţilor
          10)   În ce ţară nu au voie şoferii începători să meargă cu aceaşi viteză ca şi cei experimentaţi?
                a) Franţa
                b) Anglia
                c) Italia
          11)   Cum se spune la bere în spaniolă?
                a) Bira
                b) Beer
                c) Cerveza
         12)  În ce ţară nu aveţi voie să luaţi pietre ca şi suveniruri?
                a) Turcia
                b) Italia
                c) Israel
         13)  Ce ţară are cea mai lungă coastă?
                a) Malta
                b) Italia
                c) Spania
         14) Care dintre următoarele localităţi nu se află pe malul lacului Garda?
                a) Castiglione
                b) Bardolino
                c)  Montepulciano
         15) Care dintre următoarele insule nu e grecească?
                a) Gozo
                b) Corfu
                c) Creta

         16) În ce ţară dacă dai din cap înseamnă că spui da?
                a) Turcia
                b) Africa de Sud
                c) Bulgaria

         17) Care dintre următoarele insule nu este germană ?
                a) Rügen
                b) Föhr
                c) Bornholm

         18) Ce reprezintă un calimocho ?
                a) Un mix între vin roşu şi cola
                b) O limonadă tradiţională spaniolă
                c) Un acoperământ al capului de origine portugheză
         19) Care dintre următoarele mâncăruri nu este tradiţională spaniolă?
                a) Paella
                b) Carpaccio
                c) Tapas
         20) Care număr de telefon este valabil în toată Europa pentru urgenţe?
                a) 112
                b) nici unul
                c) 911
      21) Cu ce monedă putem face cumpărături în Croaţia?
                a) Kuna
                b) Euro
                c) Zagreppi


Acestea sunt răspunsurile corecte:
 1-c)
2-b)
3-c)
4-c)
5-b)
6-c)
7-b)
8-c)
9-b)
10-a)
11-c)
12-a)
13-b)
14-c)
15-a)
16-c)
17-c)
18-a)
19-b)
20-a)
21-a)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...