Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

sâmbătă, 23 august 2014

Det finns duvor som verkligen gör underverk

Klostret Hilandar är en av de största klostren från Athos, som ligger i den extrema norra delen av halvön. 
Hilindar grundades 1198 av den serbiska härskaren Stefan Nemanja (Simeon den Fromme) som
senare kom in i klostrets gemenskap tillsammans med hans son Ratsko (Sava den Fromme)
Stefan Nemanja föddes omkring år 113 i orten Ribnica ur regionen Zeta (idag Podgorica, Montenegro). Han var väldigt omtyckt bland det serbiska folket och ansågs vara en rättvis härskare med en stor tron på gud.
Simeon den Helige och hans fru Ana (Anastasia den Heliga) fick tillsammans sex barn, tre söner och tre döttrar: Vulkan, Vuka, Stefan och ytterligare två döttrar och Ratsko. Den sistnämnda föddes efter flera böner i en tid då Ana inte kunde få något barn. Sava den Fromme som föddes 1175 och dog den 14. eller den 27. Januar 1235 vid en ålder av 60 år, var Serbiens första ärkebiskop.
1196 efter den serbiska statens födelse, fastställde härskaren Stefan Nemanja reglerna i den nya statsorganisationen under rådmötet i Ras och kort därefter lämnade han posten till sin son Stefan.
Då han skrev ett brev om klosterlivet till sin far, bjöd Sava den Fromme honom in på det heliga berget i Athos. Härskaren Stefan åkte genast till klostret Hilander där han blev en munk vid namn Simeon.
1198 med tillstånd av den bysantinske härskaren Alexios III, erkänndes Hilander som självständigt och tillhörde de serbiska munkarna. Efter detta genomfördes flera renoveringsarbeten.     
Efter en viss tid åkte Sava till Serbien där han blev ärkebiskop och Simeon stannade kvar på klostret Hilandar tills dan dog efter ett liv i bön o fasta.
Duvorna som hjälper kvinnor att få barn
Simeon den Fromme dog den 13. februar 1199 framför ikonen av Maria Kristi som hämtades från Serbien. Efter hans död blev han kanoniserad av den ortodoxa kyrkan.
Genom guds verk och tack vare den helige Simeons tron, började det rinna ut bra doftande salva ur hans kropp som sjuka använde sig av för att bli botade.
Idag är hans grav fullständigt täckt med silver. Från Simeons grav växte upp en vinstock. Denna vinstock borrade mirakulöst genom klostrets väggar och kom utanför. Även idag efter mer än åtta århundraden växer denna vinstock fortfarande och ger varje år skörd.
Duvorva av den här vinstocken kann hjälpa kvinnor att få barn och därför besöks denna plats av många par som inte kan få barn. Dessa duvor är gratis men man behöver någon som kan komma på det heliga berget och be munkarna om dessa duvor.
Men det räcker inte bara att äta dessa duvor för att kunna få barn. Man måste utföra en 40-dagars ritual.
Man måste göra följande:
- Bekänna sina synder inför en präst
- Hämta en präst hem för att kasta heligt vatten i huset. Prästen måste kasta det heliga vattnet med en kvist av vinstocken.
- En 40-dagars lång fasta
- Dricka heligt vatten varje dag före måltiden
- Be till gud varje dag
- Inte ha sex
- efter 40 dagar måste parte besöka igen prästen för att bekänna syndarna
- äta duvorna: kvinnan måste äta två stycken och mannen bara ett
- efter att ha gjort allt från ovanpå måste man försöka få ett barn


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...