Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 16 septembrie 2014

Europa în pericol? Lucrările de construcţie la „Sarcofagul” din Cernobîl riscă să fie sistate

Numai veşti proaste din Ucraina. 
"Sarcofagul" din Cernobîl va avea o suprafaţă de 42000 de metri pătraţi
Pe lângă luptele continue dintre separatişti şi ucrainieni, Agenţia de Presă Germană aflată în
legătură cu guvernul german a aflat că fără un sprijin financiar din partea Germaniei şi a celorlalte state din grupul G7 riscă să se oprească lucrările de constucţie necesare la noul înveliş protector al reactorului nuclear distrus din Cernobîl. Lipsesc 615 de milioane de euro pentru a se putea duce la bun sfârşit lucrările.
În anul 1997, principalele state occidentale industriale din grupul G7 au pus la dispoziţie un fond special pentru a finanţa construcţia unui înveliş protector care mai este denumit şi « Sarcofag » pentru blocul reactorului nuclear distrus.
Deoarece stratul de protecţie din beton este sfărâmat, se va construi un nou înveliş de oţel pentru protecţia împotriva radiaţiillor radioactive.
Reprezentanţii organizaţiei pentru protecţia mediului, Greenpeace susţin că ar fi complet iresponsabilă o sistare a lucrărilor de construcţie. Învelişul de protecţie din jurul reactorului avariat va avea 42 000 de metri pătraţi.
Cu toate acestea, ministrul mediului german, Barbara Hendricks a declarat pentru Agenţia de Presă Germană că finalizarea lucrărilor de protecţie de la învelişul protector este necondiţionată pentru a permite izolarea reactorului avariat. Aceasta susţine că guvernul german îşi propune să aducă Cernobîlul într-o stare stabilă din punct de vedere ecologic. Germania care deţine preşedinţia în cadrul grupului celor 7 va căuta împreună cu celelalte state o metodă pentru a acoperi gaura de buget.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...