Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 10 noiembrie 2014

Cum a devenit miliardară la numai 41 de ani

Isabel dos Santos este fiica cea mai mare a preşedintelui angolez Jose Eduardo Dos Santos. La vârsta de numai 41 de ani, aceasta a devenit deja miliardară.
Isabel dos Santos (41 de ani), considerată cea mai importantă investitoare privată din Angola. Averea sa personală a fost estimată în martie 2013 la peste două miliarde de dolari.
Pentru a-şi extinde imperiul economic, Isabel dos Santos plănuieşte să dea o nouă lovitură
dorind să cumpere Portugal Telecom. Aceasta deja a formulat o ofertă pentru concernul de telecomunicaţii. Dos Santos a oferit 1,35 euro pentru fiecare acţiune de la Portugal Telecom.
Fiica preşedintelui este considerată cea mai bogată femeie din întreg continentul african. Potrivit revistei « Forbes », Santos este prima miliardară din Africa.
Spiritul de afaceri şi sprijinul primit de la cea mai puternică familie din Angola şi-au arătat rezultatele. În ultimii ani, Isabel dos Santos şi-a mărit serios numărul acţiunilor deţinute în cadrul companiilor angoleze şi portugheze. Fiica preşedintelui angolez este, de pildă, acţionar majoritar la cel mai mare operator portughez de televiziune prin cablu, ZON Multimedia. Acesteia îi revin 20 la sută din acţiunile băncii portugheze BIC şi cele ale societăţii de telefonie Unitel. Doar aceste acţiuni valorează mai mult de un miliard de dolari, potrivit revistei « Forbes ».
Santos a studiat în Londra la prestigioasa facultate King´s College. Părinţii acesteia au divorţat şi în această perioadă a locuit cu mama ei. La vârsta de numai 24 de ani, Isabel dos Santos şi-a deschis prima sa firmă şi a administrat un restaurant mai mic în oraşul angolez Luanda. Grosul banilor a venit, însă, odată cu acţiunile cumpărate la firme din Portugalia şi Angola. În Angola, familia acesteia deţine puterea şi poate profita de pe urma economiei ţării. Multe rude ocupă funcţii de conducere în statul african bogat în petrol.
Isabel dos Santos a investit deja mulţi bani în Portugalia. Cele mai importante pieţe de desfacere pentru compania portugheză de telecomunicaţii sunt, pe lângă Portugalia (66, 8 procente), Brazilia (33,2 procente) şi Africa Subsahariană.

În Angola, de exemplu, Portugal Telecom deţine 25 la sută din acţiunile companiei angoleze Unitel. Pe lângă aceasta, Portugal Telecom a cumpărat compania IT braziliană GPTI Tecnologia de Informação S.A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...