Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 28 noiembrie 2014

Obiectul misterios din centrul Căii Lactee

      Spaţiul este plin de găuri negre. Desigur că acestea nu sunt găuri la fel ca și cele pe care le cunoaştem Acestea sunt resturi ale unor stele uriaşe. Găurile negre au o cantitate imensă de materie şi astfel au o putere mare de atracţie.
Foto: Găurile negre nu pot fi văzute de ochiul uman. Astronomii doresc ca printr-un nou proiect să poată să ilustreze cel puțin umbrele unei găuri negre
      Puterea de atracţie este atât de mare, încât nici măcar lumina nu poate scăpa de aceasta. De
aceea se numesc găuri negre și de aceea nu pot fi văzute direct. Cercetătorii doresc acum ca cel puţin să poată fotografia umbrele unei găuri negre.
     Expertul Michael Kramer din Bonn susţine că găurile negre iau naştere atunci când o cantitate mare de materie de strânge într-un singur loc. Doar în galaxia noastră, Calea Lactee, există milioane de astfel de găuri negre, potrivit estimărilor cercetătorilor.  În majoritate, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că există găurile negre, cu toate că nimeni nu a afirmat până acum că a văzut o gaură neagră.
      În centrul majorităţii galaxiilor, se află găuri negre deosebit de mari. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că în centrul galaxiei noastre se află o astfel de gaură neagră uriaşă. Michael Kramer susţine că noi vedem nişte stele care se rotesc în jurul unui obiect masiv. Acesta spune că nu putem şti acest lucru cu exactitate şi de aceea se doreşte să se realizeze nişte fotografii care să confirme ipoteza. Pentru aceasta, cercetătorii vor să colecteze date timp de şase ani. În final, ei speră să obțină o fotografie cu umbra găurii negre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...